Komentari (37)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
nagluplji politicari na planeti Bosnjacki, da se ovo desava u federaciji u obrnutom smjeru vec bi neko bio u zatvoru od Bosnjaka, tako to radi medjunarodna zajednica
Diskriminacija ove djece je i vise nego nedopustiva, za svaku je osudu i zalosno je sto mnogi samo pricaju o tome za razliku od Masica koji se na sve nacine trudio da nadje rjesenje i dosao do njega.
Dodik svoju politiku vodi, e vrijeme mu je da spane vise. Ne znam zasto se medjunarodna zajednica ne ukljuci, visoki predstavnik, oni imaju ovlasti ili oni samo djeluju u FBiH!
nacionalizam nas ubija, takve stranke i ljude treba poslati u proslost da mozemo teziti boljem sutra
Ovo je rješenje upravo kako sam ga zamišljao,mora se stati u kraj srpskoj diskriminaciji nad bošnjačkim mališanima.Škole graditi na međuentitetskoj liniji a djecu besplatno prevoziti njihovim kućama.Doći će kraj srpskom aparthejdu i diskriminaciji. Mene ne zanima koji je ministar i iz koje je stranke,djela su važna.Hvala SVIMA.
Djeci zelim pocetak skolske godine, a politicarima da pronadju rijesenje za problem koji je stvorila vlast manjeg entiteta gdje ta vlast vrsi diskriminacju nad djecom, diskriminaciju nad povratnicima, oni zele cistu RS. To su nacionalisticka djubrad koja koriste sve da bi nastetili. Sto se tice Masica i ako nije u njegovoj ovlasti covjek se bori i pritisce ministra obrazovanja RSa da stane sa Dodikovim idejama!
Poenta je da nijedno dijete bez obzira na entitet u kome zivi ne bude uskraceno za osnovna prava. ovo je dobar primjer ciste brige za djecu.
Nadam se da ce nam ovaj ministar ostati jos duge, smao je on radio na rjesenju ovog problema
Sve dok se ne zadovlje Ustavom zagagarantovana prava djece u manjem BH entitetu ovo je jedini mogući način školovanja djece povratnika. Podrška za perspektivnog ministra Mašića i djecu koja su žrtve politikanstva.
Stop diskriminaciji!
Masicu svaka cast na ovome,jedan je od rijetkih koji misli na ovu djecu i koji je i prije izbora mislio i brinuo.
ko im smije zabraniti da uce bosanski jezik u dzamiji ?! bas dobro rjesenje, zar ne ?
Stop diskriminaciji!
A u školi da uče tzv. "srpski" (čitaj - vlaški) ?? Ne može...
Ova djeca se moraju uzeti u zastitu, ne smije se dopustiti tolika diskriminacija, Masic je jedan od rijetkih koji to shvata.
oooo p(l)acenice pitao sam se kad ces se pojaviti... a zasto ih nije ranije obilazio nego sad pred izbore????
moras stvarno biti odron od covjeka da na djeci prikupljas politicke poene fujjj pljuc
Stop diskriminaciji!
sdp objasnio, izmislio rezani hljeb, lagumdzija licno uci djecu informatici, niksic pozvao sve instance vlasti u bih da rijese problem s bosnjackom djecom, masic poslije konferencije za stampu nakon sastanka se polio vodom za ALU i donirao 10.000 KM bla bla... ajmo poltroni !
Hajde uradi nesto, sta tu bacas preko jaja!
rekao sam vec nekoliko puta da cekam ponudu na mail za posao animatora sdp politika ! jel' dovoljno biti clan foruma mladih i kome da se obratim ?!
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
sve dok je nacionalizma i nacionalistickih stranaka necemo daleko otici, ova djeca najvise ispastaju
Kako ne ispastaju, jedni ulaze na jedna vrata, a drugi na druga, nikakve kontakte medju djecom ne daju, pa to je diskriminacija!