Borci se razišli
114

Damir Mašić: Edin Mušić vara parlamentarce i ljude koji protestuju ispred zgrade

Piše: Er. M.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Zastupnik SDP-a Damir Mašić kazao je za Klix.ba kako rukovodstvo Zastupničkog doma Parlamenta FBiH nije obavijestilo nijednog zastupnika da će doći do evakuacije, odnosno da su za evakuaciju saznali od obezbjeđenja Parlamenta FBiH.

On je rekao kako su stekli svi uslovi da se pokrene smjena predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Edina Mušića koji ni nakon tri mjeseca nije bio u stanju organizovati sjednicu federalnog organa zakonodavne vlasti.

Mašić je istakao da Mušić "ne vara samo parlamentarce već i ljude koji protestuju ispred zgrade Parlamenta FBiH svjesnim odugovlačenjem vremena i stalnim davanjem pauza".

On zaključuje da zakonodavna vlast u FBiH već duži niz godina nije imala nesposobniju osobu na čelu Zastupničkog doma Parlamenta FBiH od Edina Mušića dodavši kako Mušić snosi svu odgovornost za slab rad Federalnog parlamenta.

Podsjetimo, tokom protesta demobilisanih boraca došlo je do fizičkog obračuna sa policijom ispred Parlamenta FBiH nakon što su demonstranti na silu pokušali ući u zgradu. Nakon incidenta je uslijedila evakuacija zastupnika, a ubrzo su se razišli i borci.