BiH
37

Damir Marjanović: Martin Raguž je dobar izbor za Predsjedništvo BiH

Klix.ba
Damir Marjanović i Martin Raguž u Mostaru
Damir Marjanović i Martin Raguž u Mostaru
Šef laboratorije za forenzičku genetiku Instituta za genetičko inženjerstvo i biotehnologiju u Sarajevu, bivši član Demokratske fronte i bivši ministar u Vladi KS, profesor Damir Marjanović, dao je intervju za Dnevni list u kojem je otvoreno progovorio o skorašnjim izborima i kandidatima za članove Predsjedništva BiH.

Na pitanje koga bi radio vidio kao člana Predsjedništva, Marjanović je istako prvenstveno Martina Raguža, za kojeg smatra kako je definitivno najkvalitetnije, najpotpunije i najbolje rješenje za ovu poziciju i u kome vidi šansu za vraćanje ozbiljnosti ovoj instituciji i prevazilaženje kontinuiranog sukobljavanja i opstrukcija.

"U mom idealnom 'predsjedničkom timu 2014.' bi se našao Raguž koji bi svojim dugogodišnjim iskustvom, pozitivnom kampanjom, ali i, po meni, pozitivnom političkom transformacijom u protekle četiri godine, te međunarodnim rejtingom koji nesumnjivo uživa, mogao vratiti ugled ovom političkom tijelu", kazao je Marjanović.

Odgovarajući na pitanje kakvu poruku poslati građanima pred izbore, poručio je da dobro razmisle ko je do sada šta uradio, poslušaju ko im šta nudi i da svakako izađu na izbore.

On je potvrdio također da je nedavno imao sastanak s Ragužem u Mostaru.