BiH
560

Dalibor Sulejmanović osuđen na 18 godina zatvora za ubistvo Harisa Selmana

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Kantonalni sud u Sarajevu osudio je Dalibora Sulejmanovića na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 18 godina za ubistvo navijača FK Željezničar Harisa Selmana i nedozvoljeno držanje oružja.

Sulejmanović je osuđen na 16 godina za ubistvo 23-godišnjeg Harisa Selmana 24. jula 2014. godine na području Ilidže, te na 2,8 godina za neovlašteno posjedovanje oružja. Sudsko vijeće mu je izreklo jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 18 godina.

Ovo je bio ponovljeni sudski postupak, a Sulejmanović je 18. decembra prošle godine osuđen nepravomoćno na istu kaznu zatvora. U kaznu će mu biti uračunato vrijeme provedeno u zatvoru u kojem je se nalazi od 24. jula 2014. godine.

Podsjetimo, tijelo Harisa Selmana pronašao je slučajno stanovnik Ilidže kada je krenuo na posao u ulici Emira Bogunića Čarlija. Sulejmanović je Selmana ubio s leđa, a ubistvo je priznao nakon hapšenja. Priznao je i da je poznavao žrtvu. Pripadnici MUP-a KS su pretresom pronašli dvije automatske puške, okvir i osam metaka.

Prethodno je između njih dvojice došlo do kraće prepirke i fizičkog naguravanja, a kada je Selman napuštao dvorište, Sulejmanović je, u namjeri da ga ubije, ispalio metak iz automatske puške kalibra 7,62 milimetra, čija nabava građanima uopće nije dopuštena. Metak je Selmana pogodio u slabinski dio leđa, a izlazna rana je bila na desnoj stani trbuha te je od zadobivenih povreda preminuo na mjestu.