Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zanima me da li ovaj Dakić vozi auto sa najmanje certifikato EURO 5 a kamo li da vozi auto na alternativne izvore energije, da li kada baca smeće vrši odvajanje i recikliranje istog da u gradu u cilju smanjenja emisije vozi biciklo, da li se grije na solarnu energiju, da li mu kuća ima energetski certifikat klase A. Ili želi da ga elektroprivreda zaposli pa da se u njoj bavi ko biva ekologijom. I zaboravio sam da li na kući ima solarne kolektore i da mu je rasvjeta od solarne energije.
Zašto ne upitaju stručnjake koja je alternativa termoelektranama! Samo TE Kakanj, proizvede više el. energije od svih hidroelektrana u BiH i Hrvatskoj. Još kada se uzme u obzir da velike akumulacije (jezera) drastično mijenjaju lokalnu klimu. O vjetroelektranama i solarnim elektranama je besmisleno govoriti jer su kao proizvođači el. energije zanaemarivi. Jedina alternativa TE su nuklearke
sto ne pobije ona termoelektrana u Gacku sve one cetalje sto ih ima ondje :/
Onda se čudimo zbog raznoraznih boleština i ranog umiranja...Pa nema čime se ne trujemo!
U praksu ce se opet sve provesti al na nas nacin, dok se pojedinci 'ugrade' pa onda za konkretne stvari sta ostane...
Mah, lako je vaziti o tome, al hajd da se provede u praksu svima bi nam bilo u interesu :/