Komentari (50)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dario Džamonja je bio super čova! Nije ga život mazio (al koga jeste ?). Priče su mu interesantne. Čitam neki komentar da je pobjego iz Sa... Nije fino tako o Daci pričati. A-a. Pustite čovjeka da počiva u miru. On nikome nije zla nanio!
E vala, bolje umrijeti ko sirotinja nego 1000 godina živjeti ko Kusturica, Bregović i slični...
Je li i ova ploca Halida Beslica \"Mirela\" urbana ili mozda preurbana za ovaj grad? Koja suplja prica!!! Inace isfuravanje tih pojmova ko \"urbano\", \"gradski\"...je takvo presseravanje da mi je muka!!! Kao sto neko vec napisa\"neka ste vi urbani sa pivom klipacom\"...
Bio je,PREUSRAN za ŠEHER!
Svatko je preurban za Sarajevo
Ta kafana je bruka za ovaj grad, leglo alkoholičara i narkomana, tamo niko normalan ne ulazi, za zakup poslovnog prostora od 2008 opstini nije ni feninga uplaceno ( bilo u novinama), to je sakupljaliste ološa i policiskih dousnika i to treba zatvoriti, zbog higijene ovog grada. Valjda bio neko relevantrniji od nepismenog i nasmrkanog cuke trebao da vodi racuna o djelu Darija Dzamonje
Jeli ono serbi zabrnise krvnicima ulazak u Kragujevac
svaki dan u svakom pogledu sve više nazadujemo... mnogi od vas niste procitali njegova djela, a dajete si za pravo da govorite da je los pisac... naravno kako da citate Dacina djela, kad je zivot previse kratak da se procitaju samo dobre knjige koje postoje na svijetu, a za vas je jedina dobra literatura bilten kladionice.. tako da stvarno ne znam s kim ga poredite... U odnosu da Danila Kiša jeste los pisac, a u odnosu na ono sto danas imamo Dejvida Bekama, Zlatana Ibrahimovica, Nives Celzijus i ostale turbo folk pisce je 5 sjetlosnih godina ispred... I ljudi njihov privatni zivot ostavite na miru... to je njihova stvar, to su birali, u tome uzivali, u tome umrli... Daco, Kinđe, Davor kakvi god da su bili su nesto dali ovom gradu, a šta mi?
Dario je bio pjano,ne alkoholicar,ne pijanac,nego pjano. Takvi su krasni u drustvu-raja,kozeri,duhoviti ,sarmantni ali ne do bog imati takvoga u porodici,to je onda pakao od zivota. Sto i Dacin privatni zivot potvrdjuje. Nije ovo sto sam napisao neka uvreda ili ista slicno,nego samo,onako da se ne lazemo. Poznavao sam pokojnika i vecinu njegove raje. Pokoj mu dusi !!
\'\'Sarajevo koje je ostavio u međuvremenu, dok ga nije bilo, pretvorilo u K a n d a h a r.\'\' Kako si samo jadan i patetičan, smrdljivi mali četopartizanski isprdku.
\'\'preurban za ovaj grad\'\' Kakva idiotska izjava koja samo i jedino glupavim sarajevskim snobovima može pasti na pamet.
@Korisnicko-Sarajevo nije BILO selendra,sadasnje Sarajevo JESTE teska selendra!
Pokojnom Dariju svaka cast kao piscu, \"gutao\" sam njegovo stivo, kao i mnogi ovdje...samo je bezveze reci da je on bio preurban za ovaj grad. To je nipodastavanje ovog grada i njegovog urbanog stiha....Sarajevo nije selendra...
Slazem se, Sidran je isto izvikan, ali Sidran nije tema ovdje. Isto vazi i za Abdulaha, srednja zalost. Ali, Superpjano.
Jest to sto si rekao sve tacno, ali koliko ja znam ni Sidran nije bio nista bolji pisac, imo je srecu da se povezo s nemanjom kusturicom, pa se culo za njega. A alkos je bio sigurno veci od dzamonje, malo su ga puta nasli u jarku. Sve su to nazovi pisci koji su lokali u klubu Svjetlosti,. Ako se sve to \"zaboravilo\" sidranu, zasto sad isticati kod nekog drugog? Dario je bio boem, raja, gradjanin u punom smislu, a pio je zato sto nije mogao da podnese cinjenicu da je okruzen seljacima, kao sto su ovi sto vdje pljuju po njemu mrtvom.
Dario Dzamonja, osrednji pisac, veliki alkos. Price su mu, onako, srednja zalost. Legenda proglasena od sarajevskih ublehasa. Nista protiv covjeka, ali, brate, izvikan po inerciji.
Urbano u ovom slučaju znači da ti se imigrantski srbi pose.ru na glavu