Dačić u Sarajevu: Moramo tražiti zajedničke interese

A
Anadolija
30.1.2013. u 07:58
0
24
Dačić u Sarajevu: Moramo tražiti zajedničke interese
0
Dačić u Sarajevu: Moramo tražiti zajedničke interese Ivica Dačić
Premijer i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić stigao je sinoć u Sarajevo. Dačića su na Međunarodnom aerodromu Sarajevo dočekali ministar sigurnosti Bosne i Hercegovne (BiH) Fahrudin Radončić i ambasador Srbije u BiH Ninoslav D. Stojadinović.
Premijer Srbije je u glavni grad BiH, drugi put od preuzimanja premijerske funkcije, stigao kako bi učestvovao na forumu Regionalne inicijative za migracije, azil i izbjeglice (MARRI), a kojeg je organizira Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine.

On će se sutra sastati i sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Nebojšom Radmanovićem, predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Vjekoslavom Bevandom, te ministrom sigurnosti BiH Fahrudinom Radončićem.

Dačić je u kratkoj izjavi rekao da je u Sarajevo došao kao ministar unutrašnjih poslova, ali i istakao da će se ''sastati i sa ostalim kolegama''.

''Pogotovo jer već sledeće nedelje očekujem svog kolegu gospodina Vjekoslava Bevandu u Beogradu'', kazao je Dačić.

Dodao je da u Sarajevu ima samo jednu temu razgovora.

''A to je kako da poboljšamo odnose, kako da budemo praktični i da tražimo zajedničke interese. Mislim da ih imamo puno'', rekao je Dačić novinarima.

Bosna i Hercegovina je, u okviru svojeg predsjedavanja regionalnom inicijativom, organizator foruma MARRI.

Ovaj skup okupit će delegacije iz šest zemalja regiona, članica MARRI-ja - Srbija, Hrvatska, Crna Gora, Albanija, Makedonija i BiH - te predstavnike Međunarodne organizacije za migracije (IOM), delegacije EU u BiH, Vijeća Evrope i drugih međunarodnih organizacija i institucija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (24)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: