Komentari (98)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mislim da izbjeglice nisu znale. Isto kao sto neki nisu znali da se na Bistriku naplacivalo ulazak u Sarajevo. Treba opet uvesti.
To je bilo na jednoj strani, a na Malti s druge strane. Btw. mnogi ne znaju da je fasisticki orao bio u parku Oslobodjenja (da parku, jer ono nije trg i nece biti nikad)
Pa i ako se uvede na tom šalteru bi bio fočak. Pola njemu pola gradu. Zemljacima slobodan ulaz.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
A kako bi znali? Srebrenica, Visegrad, Zepa, Foca. Mada ima nas u manjini koji znamo gdje je koja piljara bila. Gdje je nestala raja koja je branila ovaj grad?
Rastjerali ih dosljaci svojom seljackom politikom
OSTALISU U BEJHA BRANIJOCI GRADA, A NEKISU I OTŠLI U INO STRANSTVO
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Dobar članak - svaka čast
Dugo je bio a nije mu u Bosni ni bilo mjesto....
ljepsi bio nego sad
Umjesto spomenika njemačkim vojnicima postavljeni su spomenici u pomen agresora vojska tzv RS I HVO-a, isto sranje
ja trga govnavog nam imena
Sajam guslara ovde izgleda.
Nismo znali npr ja 81 godište , al fakat bi trebali naplaćivat ulaz u Sarajevo, jel ove seljačine su se bas ustoličile, npr KCUS, na svakoj poziciji seljačine od zenive i han pjeska pa na dalje
Zuc ti je odbranjen od kompletne Istocne Bosne i par srba i hrvata koji su pripadali ARBiH. Jedno ime ti je dovoljno - Safet Zajko. Jedna brigada - II viteska motorizovana, pedalj teritorije nisu izgubili. Nemoj vise nikad da spomenes rijec doslje, imaj postovanja prema njima, a ako nemas, onda u nasem jeziku ne postoji dovoljno teska rijec da se opise koliko si losa osoba jer i ti su ljudi sve dali od sebe sto su mogli.
Da to je posljedica srpske okupacije iz 1918.godine i nasilne kolonizacije srba i protjerivanja domicilanog stanovništa koja je uslijedila nakon toga. Protjerivani su Bosnjaci i oduzimana im je zemlja te nasilno knjižena na srpske ratne veterane kao nagrada za učeše u ratu.Na taj naćin se stotine hiljada probisvijeta i sirotinje koja je gola i bosa otišla u rat iz istog vratila na bošnjaćke posjede i postala imućna na tuđoj imovini.
Falsifikovanje zk dokumenata se nastavilo i iza II svjetskog rata kao i nakon agresije na BiH stim što je kolonizacija, drugim poremećajima, poprimila negativni smijer i srbijansko stanovništvo ima trend iseljavanja.
..nije u pitanju neki šumadinac, ostavi se ubleha Davida Štrbca.Ovo i nije za raspravu sa potomcima kolonizatora već je dato na znanje naivnim Bošnjacima koji lako praštaju,zaboravljaju i pomirljivo prelaze preko nepravdi.Međutim doba srbijanskih laži je nepovratno završilo.Sad sami upravljamo svojom historijom daleko od laži iz mraka zločinačkih hramova.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Jaoo Srbi, pa vi ste imali priliku početkom 20. stoljeća biti velesila na Balkanu s populacijom od preko 20 mil. Srba i 3x većim teritorijem koji bi se zvao Srbija, ma sve vam je išlo na ruku, ali vi petljate i kemijate u jednoj pa drugoj Jugi, sve na svoju štetu. Posljedice su demografska, tertorijalna i geopolitička katastrofa po vas Srbe. Nagrada najglupljeg naroda na svijetu definitivno pripada vama Srbima, možda su jedino Kurdi gluplji.
Svako vrijeme donosi svog konja na covjeku
nama treba jedan ovakav konjanik Tvrtko na rom trgu i preimenova ga u trg kralja Tvrtka jer je u njegovo doba Bosna bila najeca i najuticajnija a ne da nosi naziv onga za cije vladavine se smanjila i bila skoro pregazena
Zasto nije vracena bista Veselina Maslese a ostale jesu
Spomenik kralju Petru više nikada neće biti u Sarajevu, u Sarajevu treba spomenik onome ko je stvorio Sarajevo
Steta sto i sad nemamo nekog covjeka na konju haha realno svaki veci grad regije ima nekog lika
Velikosrbi sve ulice u Sarajevu nazvali po njihovim mitomanskim nazivima. Nikad nisu kročili u Sarajevo ti likovi po kojim su davali imena ulicama i trgovina. Mracni period bosanske historije.