Videoanketa
66

Da li građani Sarajeva plaćaju RTV taksu i jesu li zadovoljni uslugom

Klix.ba
Već dvije godine građani BiH putem računa za električnu energiju plaćaju RTV taksu. Mnogi stanovnici naše zemlje su nezadovoljni viđenim na malim ekranima te ne plaćaju iznos od 7,5 KM.
Utakmice najboljih fudbalskih i košarkaških selekcija Bosne i Hercegovine više se ne mogu gledati na kanalima javnog servisa, kao ni mečevi Lige prvaka i Evropske lige. BiH zbog finansijskih problema BHRT-a ne učestvuje na Eurosongu, a građani naše zemlje nemaju priliku ni pratiti to muzičko takmičenje.

Mnogi se žale i na manjak objektivnosti i profesionalnosti informativnih emisija, ali i loš kvalitet kulturnog, revijalnog i dječijeg programa.

Ekipa portala Klix.ba pitala je stanovnike Sarajeva da li plaćaju RTV taksu i da li su zadovoljni uslugom, a odgovori su bili podijeljeni. Većina naših sagovornika kaže je da plaća pretplatu, ali da su istovremeno nezadovoljni kvalitetom usluge.

"Ne pratim javni servis jer nema sadržaja koji bi me privukli, ali plaćam pretplatu", kazala je jedna sagovornica.

Mišljenja su i da bi državni servis morao biti medij kojem se može vjerovati, a da trenutno to nije slučaj.

"Mnogo toga bi se moglo popraviti i urediti. Mogli bi biti malo objektivniji, više programa iz oblasti kulture i tradicije svih naših naroda", kazao je jedan Sarajlija.

Neki smatraju da je kvalitet onakav kakva je i cijena usluge, dok smo naišli i na građane koji niti plaćaju taksu niti gledaju programe javnog servisa.