|

Da li će vijećnici sarajevske Općine Centar sebi izglasati paušale od po 510 KM?

Da li će vijećnici sarajevske Općine Centar sebi izglasati paušale od po 510 KM?
11
A. D.
17.11.2019. u 13:27
117
komentara
11

dijeljenja
Da li će vijećnici sarajevske Općine Centar sebi izglasati paušale od po 510 KM? Foto: OV Centar
Na dnevnom redu sutrašnje sjednice Općinskog vijeća Centar Sarajevo nalazi se i prijedlog odluke o naknadama vijećnicima. Kako saznaje Klix.ba, riječ je o prijedlogu koji je proistekao sa Kolegija OV Centar o mjesečnoj isplati naknade vijećnicima za oktobar u iznosu od 510 KM.
Riječ je, kako saznajemo, o paušalu koji bi sebi, ukoliko se izglasa, vijećnici trebali dodatno priskrbiti s obrazloženjem da su "više u radili tog mjeseca".

Naime, u oktobru su, kako nam je rečeno održali četiri sjednice zbog čega je predloženo da se donese odluka o isplati pomenutih naknada.

Zanimljivo je da je ovaj prijedlog prošao potrebne komisije i našao se na dnevnom redu. Ostaje, pak, da se vidi da li će se ova odluka i izglasati s obzirom da uveliko postoje negodovanja zbog ovakvog načina dodavanja prinadležnosti izabranim vijećnicima.Treba spomenuti da je u julu u Općinskom vijeću Općine Centar predloženo povećanje paušala općinskim vijećnicima u iznosu od 50-60 KM. Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić bio je protiv povećanja paušala.

Iz SDA su tada reagirali navodeći da neće biti nikakvih povećanja naknada vijećnicima u OV Centar.
Prijavi grešku


Komentari (117)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...