Politička berza
530

Da li Čampara otkriva koje novo "pojačanje" dolazi u NiP?

R. D.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Nakon što je bivši visokorangirani član SDA i aktuelni ministar unutrašnjih poslova FBiH Aljoša Čampara kazao da u Narod i pravdu (NiP) ne odlazi sam, nego vodi i nekoliko "velikih pojačanja", nisu prestale špekulacije ko bi to mogao biti.

Trag u potrazi za novim NiP-ovcima iz te najave mogla bi biti fotografija koju je Čampara danas objavio na društvenim mrežama, na kojoj se nalazi u društvu SDA-ovog zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo i bivšeg predsjedavajućeg Mirze Čelika.

Znakovita je i rečenica koja prati tu objavu - "Pripreme za narednu sjednicu Skupštine Kantona Sarajevo", posebno kad je poznato kakav je aktuelni odnos Čampare i njegove bivše stranke kojoj Čelik još uvijek pripada.

Javna je tajna da Čelik nije zadovoljan pozicijom u Skupštini KS, niti atmosferom od kako je stranka nakon niza rokada u skupštinu imenovala Harisa Zahiragića.

Podsjećamo, Čampara je prilikom jednog istupa u medijima kazao da je ulazak u NiP, taj dugo najavljivani korak, samo pitanje vremena.

"Blizu je, ali ne žurimo. Neću tu biti samo ja, bit će tu još zastupnika i nekih interesantnih imena", izjavio je Čampara.

Na pitanje novinara odgovorio je da su kadrovi koji zajedno s njim ulaze u NiP "sve sama zvučna pojačanja".