|

Cvitanović: Prebitno je da izborni pobjednici krenu u formiranje vlasti

Cvitanović: Prebitno je da izborni pobjednici krenu u formiranje vlasti
10
D. Be.
11.8.2019. u 10:21
18
komentara
10

dijeljenja
Cvitanović: Prebitno je da izborni pobjednici krenu u formiranje vlasti Foto: N. G./Klix.ba
Predsjednik HDZ-a 1990 i član Predsjedništva HNS-a 1990 Ilija Cvitanović poručio je danas da je u ovom trenutku veoma bitno odgovorno pristupiti uspostavi vlasti izbornih pobjednika konstitutivih naroda u BiH u skladu sa zakonima i Ustavom u dogovorenom roku od 30 dana.
"Kompromis oko ključnih političkih pitanja, ide u prilog poštivanju pravne države domovine tri konstitutivna i jednakopravna naroda. Potpisanim načelima urađeni su prvi koraci ka unutarnjoj stabilizaciji kao preduvjetu za prosperitet i razvoj, te stabilnom napretku ka članstvu u Evropskoj uniji", naglasio je Cvitanović.

Cvitanović je pozvao na dosljedno poštivanje potpisanog sporazuma, te pohvalio ulogu ambasadora Wigemarka, kao izaslanika Evropske unije u BiH na iskazanim naporima prilikom približavanja stavova političkih lidera.

Dalje je istakao kako se njegova stranka zalaže za izmjenu Izbornoga zakona u skladu s presudom Ustavnoga suda BiH. U tome duhu pozdravlja što se i kroz potpisana Načela pozvalo na implementaciju svih presuda i odluka domaćih i evropskih sudova koji se odnose na Izborni zakon u našoj zemlji.

"Ostat ćemo ustrajni zastupati svoje stavove, a posebno u procesu Ustavnih promjena u kojim će hrvatski narod osigurati svoju punu jednakopravnost i suverenost s druga dva naroda i svim građanima na čitavom prostoru BiH", naglasio je Cvitanović.
Prijavi grešku


Komentari (18)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...