|

"Cvijet Srebrenice" u Kućici sjećanja na Sarajevo Holiday Market

"Cvijet Srebrenice" u Kućici sjećanja na Sarajevo Holiday Market
0
Klix.ba
24.12.2014. u 13:34
0
komentara
0

dijeljenja
"Cvijet Srebrenice" u Kućici sjećanja na Sarajevo Holiday Market
Bogatoj ponudi 4. Coca Cola Sarajevo Holiday Marketa doprinosi i Kuća sjećanja, gdje posjetitelji mogu kupiti proizvode koje su načinile članice Udruženja "Gračaničko keranje“.
Udruženje "Gračaničko keranje" ima preko 100 aktivnih članica, a njegov osnovni cilj je promocija tradicionalnih vrijednosti Bosne i Hercegovine, kao što su kukičanje, vez, pletenje...

Članice Udruženja su 2011. godine dizajnirale i promovirale Cvijet za komemoraciju žrtava Srebrenice u svrhu odavanja počasti žrtvama genocida u Srebrenici i podizanja svijesti o ratnim zločinima, koji su se od 1992 – 1995. godine dogodili u BiH.

Udruženje je do sada izradilo oko 15.000 ovih cvjetova.

Izlagači na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu svoje proizvode u sklopu izložbeno-prodajnih kućica nude posjetiteljima svakog dana od 10 do 22 sata.

Coca-Cola Sarajevo Holiday Market zajednička je aktivnost UG Zona unaprijeđenog poslovanja - ZUP Baščaršija i Fondacije Sarajevo Navigator, nastala pod okriljem USAID – Sida Firma Projecta, u sklopu kojeg su i ZUP Baščaršija i Sarajevo Navigator koordinatori lanca vrijednosti.

Ovogodišnji Coca-Cola Sarajevo Holiday Market dio je projekta “PHOENIX – Kultura za budućnost”, kojeg finansira EU a realizuju Općina Stari Grad Sarajevo, Zona unaprijeđenog poslovanja (ZUP) Baščaršija i Fondacija Sarajevo Navigator.

Projekat “PHOENIX – Kultura za budućnost ” dio je programa “Sarajevo 2014” kojeg finansira EU u okviru obilježavanja stote godišnjice početka Prvog svjetskog rata, s ciljem da se iz Sarajeva širom svijeta pošalje poruka mira, pomirenja i solidarnosti.

Više informacija o Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu možete saznati putem Facebook profila Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa-
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.