{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Cvijanović: Težak dan za RS, predstoji teška noć

F
15.5.2014. u 17:09
2
50
Cvijanović: Težak dan za RS, predstoji teška noć
2
Cvijanović: Težak dan za RS, predstoji teška noć
Željka Cvijanović
Predsjednica Vlade RS-a Željka Cvijanović potvrdila je danas da je u 14 općina proglašeno vanredno stanje usljed poplava, da je najteža situacija u Doboju, ali i da predstoji teška noć, a sutra težak dan.
Cvijanović ističe da, po informacijama s kojima Vlada RS-a raspolaže, nema žrtava usljed poplava u Doboju, koji je odsječen saobraćajno i gotovo komunikacijski, a nema ni struje ni vode.

Ona je potvrdila da se u Srednjoškolskom domu nalazi 110-ero djece i svi su zbrinuti i na sigurnom, a Ministarstvo prosvjete RS je osiguralo prisustvo psihologinje.

"Težak dan je za RS i mnoge njene građane, ali će i ova teška situacija uzrokovana poplavama biti prevaziđena. Ostat ćemo na nogama i prevazići i ove stvari", uvjerava Cvijanović.

Ona je na vanrednoj pres-konferenciji u Banjoj Luci potvrdila da postoji saradnja s lokalnim nivoom vlasti u Doboju, kao i svim drugim ugroženim područjima.

U Doboju će se kasarne koristiti za evakuaciju stanovništva, angažovane su sve raspoložive ekipe, između ostalog i Helikopterski servis, čiji pripadnici su već prebacili određen broj pacijenata u bolnice.

Civilna zaštita koordinira sve aktivnosti, a svi ugroženi mogu se javiti nadležnim za pomoć.

Vlada RS-a u stalnom je vanrednom zasjedanju, a premijerka i ministri obilaze poplavama ugrožena naselja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: