Premijerka RS-a
35

Cvijanović: Opozicija u RS-u govori "strancima" da "skinu" Dodika jer ga ne mogu pobijediti

SRNA
Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da taj entitet svakog dana jača na institucionalnom planu, te da se o sudbini RS-a odlučuje u njenim institucijama, a ne u Sarajevu ili u međunarodnim krugovima.

Cvijanović je navela da opozicija u Republici Srpskoj godinama ne može da pobijedi aktuelnu vlast, zbog čega "pričaju bajke kako će rušiti vlast koja uživa podršku većine".

"Oni govore strancima 'skinite Milorada Dodika jer ga ne možemo pobijediti. Vjerujem da će narod na izborima prepoznati ko radi u interesu RS-a i da neće podržati one koji traže da dođe međunarodna zajednica i sankcioniše političare iz RS-a koji pobjeđuju na izborima", rekla je Cvijanović za "Večernje novosti".

Cvijanovićeva je navela da narod nije podijeljen, ali da su podijeljeni političari, što je, kako je istakla, normalno.

"Građani očekuju da ukrštamo političke programe, ali nažalost u RS-u nema jedinstva po nacionalnim pitanjima među političarima. Razlog je jasan - ono što zovemo opozicijom u RS-u, a što je vlast na nivou BiH, odlučivalo je naopako u Sarajevu o mnogim stvarima bitnim za RS", dodala je Cvijanović.

Prema njenim riječima, opozicija je htjela da Sarajevo bude mjesto za odlučivanje u ime Republike Srpske, a ne Banja Luka.

Cvijanović je navela da međunarodni faktori nisu nepoželjni u Republici Srpskoj, ali da se taj entitet razlikuje od drugog entiteta i nivoa vlasti u BiH.

"Mi u RS-u ne dozvoljavamo njihov mikromenadžment. Razni međunarodni faktori su navikli da zovu i upravljaju. Oni podrivaju i destabilizuju RS, jer žele da nam nametnu stavove štetne po Republiku Srpsku", naglasila je Cvijanović.