BiH
23

Cvijanović: Nije bilo kupovine poslanika u RS-u, čista sam kao bebina suza

FENA
Željka Cvijanović
Željka Cvijanović
Premijerka RS-a Željka Cvijanović izjavila je večaras da Vlada RS-a nije formirana na bazi političke korupcije, niti je bilo kupovine poslanika te optužila opoziciju da su "pokušali preko nekoga drugog da spriječe formiranje Vlade".

"Željka Cvijanović nije kupila nijendog poslanika, niti je imala mogućnost da to uradi niti ima saznanja da je bilo ko nekoga kupovao, niti misli da je neko bio na prodaju", rekla je ona.

U prvom obraćanju poslanicima, nakon gotovo dvodnevne rasprave u Narodnoj skupštini RS-a o navodnoj kupovini poslanika u RS, Vlada je normalno formirana i sada mislim da je došlo do „prirodne redistribucije“ u smislu da su dva poslanika bila uz opoziciju samo u vrijeme izborne kampanje, a zatim ponovo prešla vladajućim strankama.

"Niti je bilo pokušaja, niti je izvršeno krivično djelo s moje strane",navela je Cvijanović i dodala da ona nema bezbjednosnu kulturu, jer nema šta da krije.

"I dalje tvrdim da sam čista kao bebina suza", ustvrdila je ona te dodala da je ona u cijeloj toj priči "žrtva".

Navela je da poslanici znaju da ona nije korumpirana, nema svoje tajkune, svoje tendere, pa se zato neki "bave audiosnimkom", koji je od tužilaštva dobio svoju kvalifikaciju.

Ona je navela da svako ima pravo da u privatnim razgovorima nešto kaže, ali niko nema pravo da ga snima i to emituje.

Ustvrdila je da sigurno jedna osoba u ovom parlamentu ima određena saznanja u vezi s audiosnimkom.

Cvijanović je rekla da su i ranije opozicionari mogli dati na forenzičko vještačenje audiosnimak, koji je, navela je, neko nekada snimao, sklapao, neko preslušavao, na nekom dao i sve je dobilo naziv "kaput je skrojen".