BiH
13

Cvijanović: Laž je da je moje obezbjeđenje šutiralo Ranku Mišić

SRNA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović demantovala je i oštro osudila izjavu generalne sekretarke Saveza sindikata Srpske Velke Odžaković da je obezbjeđenje premijera šutiralo predsjednicu Saveza Ranku Mišić.

"Za prostor u zgradi Narodne skupštine Republike Srpske nadležna je skupštinska služba obezbjeđenja koja djeluje po nalogu predsjednika Skupštine, što je i urađeno u slučaju udaljavanja gospođe Mišić iz skupštinske sale", rekla je Cvijanović Srni.

Naglasila je da obezbjeđenje premijera vodi računa isključivo o predsjedniku Vlade.

"Osuđujem takođe i ovu manipulaciju kojoj su pribjegli u Savezu sindikata, nakon što je svako mogao da vidi šta se dešavalo. Neistina je i to da je gospođa Mišić udaljena sa govornice, jer su svi koji su gledali TV-prijenos zasjedanja mogli vidjeti da se ona i nije obraćala sa govornice, već stojeći iza skupštinskih klupa", navela je Cvijanović.

Predsjednica Vlade Republike Srpske rekla je da nakon ovih nepotrebnih scena koje su pratile zasjedanje parlamenta, svih manipulacija i laži koje je Savez sindikata iznio na račun Vlade RS-a, može jedino da kaže da je i laž iznesena na račun njenog obezbjeđenja tragična.