|

Cvijanović: Izetbegović je najveći problem u BiH i regionu

Cvijanović: Izetbegović je najveći problem u BiH i regionu
41
S
SRNA
1.3.2017. u 23:03
319
komentara
41

dijeljenja
Cvijanović: Izetbegović je najveći problem u BiH i regionu Foto: Arhiv/Klix.ba
Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je večeras da je bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović najveći problem ne samo u BiH, već i cijelom regionu i da bi on trebalo da bude pod sankcijama, a ne predsjednik RS Milorad Dodik.
Cvijanovićeva je istakla da je apsolutna zamjena teza da su ona i predsjednik Srpske remetilački faktor u BiH, iako se takva slika dugo godina stvara i namjerno produkuje.

"Mislim da je Izetbegović upravo najveći problem ne samo u BiH, nego i u cijelom regionu", rekla je Cvijanovićeva za Radio-televiziju Republike Srpske.

Ona je navela da su netačne tvrdnje Izetbegovića da svi problemi u BiH stanuju u RS i da je Dodik najveći problem u cijelom regionu.

"Pokušava se prikazati da SNSD, Milorad Dodik, politika koju on vodi i institucije Srpske izazivaju nered ili haos i na taj način se skriva da su neke stvari na koje se pozivaju u suštini puno gore postavljene u Federaciji BiH", navela je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da su sve stvari pruzrokovane akcijama SDA ili Bakira Izetbegovića. Ona je ocijenila da je smiješna priča kako Dodik "ruši" Dejtonski sporazum.

Cvijanovićeva kaže da su sankcije koje su nametnute Dodiku apsolutno nepotrebna stvar i velika greška odlazeće američke administracije, čiji su predstavnici "vrlo lično shvatili neke stvari".
Prijavi grešku


Komentari (319)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...