|

Cvijanović: Formiranje Vijeća ministara BiH nije pitanje života i smrti

Cvijanović: Formiranje Vijeća ministara BiH nije pitanje života i smrti
80
Klix.ba
4.4.2019. u 08:35
19
komentara
80

dijeljenja
Cvijanović: Formiranje Vijeća ministara BiH nije pitanje života i smrti Željka Cvijanović
Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da formiranje Vijeća ministara nije pitanje života i smrti i da "bošnjačke političke partije precjenjuju važnost tog pitanja kad je riječ o SNSD".
"To je tačno, i kad bih htjela biti zlonamjerna, onda bih rekla da ova igra oko formiranja Vijeća ministara upravo potvrđuje sve ono što mi o BiH pričamo i objašnjavamo. BiH je zarobljenik jedne nacionalističke sarajevske politike koja ne trpi ništa što je drugačije. Njihova politička filozofija podrazumijeva da oni definišu svoje političke ambicije, a da ih drugi, uz klimanje glavom, ispunjavaju. U višenacionalnim državama sa jakim identitetima konstitutivnih naroda to baš i ne ide tako", naglasila je predsjednica Cvijanović u intervjuu Srni.

"Normalno je i da u situaciji kad su poznati izborni pobjednici, a imate i potrebnu 'matematiku', da onda to i uradite, definišete pravce djelovanja i počnete da radite svoj posao. Naravno da u uslovima blokade trpe građani oba entiteta, ali isto tako se srozava i ugled same BiH. Osim toga, blokirani smo i na putu ka EU i to, da apsurd bude veći, upravo od onih koji najviše vole da pričaju o opredijeljenosti ka EU", naglasila je Cvijanović.
Prijavi grešku


Komentari (19)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...