Uvjerena u pobjedu
292

Cvijanović: Bit ću nova predsjednica RS-a, radim otvoreno i bez lažnih obećanja

SRNA
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Kandidatkinja SNSD-a za predsjednika Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da će, nakon oktobarskih izbora, biti nova predsjednica RS-a, jer građani sa njom znaju na čemu su i da radi otvoreno i bez lažnih obećanja.

"Namjeravam da pobijedim na izborima i da nastavim da radim sa našim građanima na isti način kako sam to radila i do sada - otvoreno, bez petljanja, bez lažnih obećanja", rekla je Cvijanović, dodavši da ne daje nikakva obećanja bez uporišta i za koja nije 100 posto ili bar 99 posto sigurna da mogu biti realizovana.

"Što se tiče kampanje, morat ćemo javno da prezentujemo svoje politike i svoje stavove, a o rezultatima rada Vlade pričala bih i da nisam kandidatkinja", kazala je.

Ona je rekla da ono što radi neće da svede na kampanju jer to nije kampanja, te da SNSD ima plan ponašanja i djelovanja.

"Građani sa mnom znaju na čemu su, jer nikada nije bilo nikakvog varanja. Napravili smo plan kretanja koji smo ostvarili. I za budući period imamo plan kretanja i ostvarićemo ga, a on podrazumijeva provođenje određenih mjera ove godine, i to naši socijalni partneri znaju, kao što znaju da to nije kampanja i da bih to radila i da nisam kandidat", pojasnila je Cvijanović.

Ona je naglasila da je Vlada RS stabilna, funkcionalna i da redovno izvršava sve svoje obaveze.

"Prije nekoliko godina to je bila noćna mora, jer je bilo teško nakon godina kriza. Danas smo stabilni, funkcionalni, redovno izvršavamo obaveze, nemamo probleme, znamo svoju poziciju i znamo kako da se štitimo od onih koji atakuju iz Sarajeva i sa drugih strana, a da pritom postižemo dobre ekonomske rezultate", rekla je Cvijanović za RTRS.