{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ćudić: Višemilionski gubici Kantona Sarajevo zbog bijega SDA i SBB-a iz Skupštine KS

18.9.2018. u 15:44
379
50
Ćudić: Višemilionski gubici Kantona Sarajevo zbog bijega SDA i SBB-a iz Skupštine KS
379
Ćudić: Višemilionski gubici Kantona Sarajevo zbog bijega SDA i SBB-a iz Skupštine KS
Foto: N. G./Klix.ba
Nakon što smo se izborili za prenos sjednice Skupštine Kantona Sarajevo, na kojoj se nalaze najvažniji finansijski izvještaji zdravstvenih institucija, u želji da spriječe izlazak ovih informacija u javnost, SDA i SBB su napustili salu, izjavila je Sabina Ćudić, zastupnica Naše stranke u Skupštini.
“S obzirom da se radi o strateškim planovima u oblasti zdravstva čije razmatranje SDA i SBB pokušavaju izbjeći već mjesecima, sada se već radi o višemilionskim gubicima u Kantonu Sarajevo a koje će najviše osjetiti zdravstvene ustanove i njihovi pacijenti. Ovaj nezapamćeni bijeg od javnosti čitave Vlade i vladajuće većine u Skupštini pohvalan je utoliko što možda predstavlja izraz stida i krivice za nepostojeće rezultate. Podsjećamo da niti jedna mjera predviđena reformom zdravstva iz 2016. godine do sada nije implementirana", kazala je Ćudić.

Kada je u pitanju Strategija obrazovanja koja se trebala naći na današnjoj sjednici, navodi ona, dovoljno je reći da za implementaciju četverogodišnje strategije nisu predviđena nikakva sredstva dok udio obrazovanja u budžetu Kantona Sarajevo opada.

"Pozivamo SDA i SBB da se do kraja sedmice vrate na posao za koji su plaćeni te da se izjasne o stanju u zdravstvu, obrazovanju i komunalnoj privredi. Zakazivanjem sjednice za deveti oktobar žele spriječiti da katastrofalni rezultati u spomenutim oblastima loše utječu na njihov izborni rezultat", poručila je ona.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: