BiH
0

Čubrilović razgovarao sa Gadisom o avioliniji Banja Luka - Atina

FENA
Predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić razgovarao je danas s ambasadorom Republike Grčke u BiH Karolosom Gadisem o saradnji, s akcentom na zajedničke projekte.

Iskazan je obostran interes da u narednom periodu počnu pregovori, na ekspertskom nivou, na kojima bi bile razmotrene mogućnosti saradnje, koje bi za cilj imale realizaciju projekata, a koji bi pozitivno uticali na poboljšanje privredne aktivnosti, posebno na vanjskotrgovinsku razmjenu i turizam, saopćeno je iz entitetske vlade.

S ambasadorom Gadisom danas je u odvojenom susretu razgovarao i ministar saobraćaja i veza RS-a Nedeljko Čubrilović i to o mogućnostima uspostavljanja avionske linije između Banje Luke i Atine.

Čubrilović je podržao inicijativu za uspostavljanje ove avionske linije početkom sljedeće ljetne turističke sezone i rekao da će to omogućiti razvoj banjalučkog aerodroma, ukupnog aviosaobraćaja u RS-u, turizma i uspostavljanje boljih privrednih odnosa.

Dogovoreno je da se u toku novembra održi radni sastanak u Atini između predstavnika Aerodroma Banja Luka, Direkcije za civilnu vazdušnu plovidbu RS, Turističke organizacije RS s predstavnicima zainteresovanih grčkih aviokompanija, turističkih organizacija i drugih koji su zainteresovani za uspistavljanje ove avionske linije.