Gosti u NSRS
0

Čubrilović: Ispolitizirano je prisustvo pripadnike "Srbske časti" u parlamentu RS-a

FENA
Nedeljko Čubrilović
Nedeljko Čubrilović
Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske (RS) Nedeljko Čubrilović tvrdi da je prisustvo u zgradi parlamenta RS-a nekih pripadnika udruženja “Srbska čast” previše ispolitizirano.

Oni su, kaže, 10.decembra 2017. bili gosti druge organizacije, kojoj je uredno odobreno prusustvo i ima pravo na korištenje prostorija entitetskog parlamenta.

Tvrdi da nije u pitanju “nikakva vojna formacija, naružani ljudi, niti osobe s kriminalnim dosijeom".

"Tih nekoliko predstavnika 'Srbske časti', koji su bili gosti drugog udruženja, nije bilo u uniformama, niti su to ljudi, kojima bi se, danas da su se prijavili, trebalo da zabrani boravak u Narodnoj skupštini RS-a", ustvrdio je Čubrilović u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Tvrdi i da se nekom ko je učestvovao u krađi i odslužio kaznu ne može zabraniti da uđe u Narodnu skupštinu.

S druge strane, opozicija u Narodnoj skupštini RS-a tvrdi da je njima bilo zabranjeno da uđu u malu salu skupštine, a dozvoljeno je da tu borave pripadnici “Srbske časti”.

"Nemamo ništa protiv da se dozvoli da je koriste članovi 'Veterana', ali su uz njih došli momci iz 'Srbske časti', koji nisu registrovani, i bili su pod drugim obilježjima. Nemam ništa ni protiv njih, ali u Skupštini RS-a treba da postoji pravilnik kako se koriste prostorije Narodne skupštine RS-a", rekao je zamjenik šefa kluba poslanika SDS-a Miladin Stanić.

Potpredsjednik entitetskog parlamenta Nenad Stevandić je kazao da niko od tih predstvanika “Srbske časti”, koji su boravili u parlamentu, nije pozivao na nasilje, već da su skinute neke fotografije s interneta, kako bi se ispolitizirala cijela priča.

"Ako je neko osuđen zbog krađe automobila ili nekog prekršaja, to je njegova privatna stvar", ustvrdio je Stevandić.