BiH
1

Crveni polumjesec UAE za BiH osigurao 100.000 dolara

FENA
Potkamen kod Doboja (Foto: Klix.ba)
Potkamen kod Doboja (Foto: Klix.ba)
Crveni polumjesec Ujedinjenih Arapskih Emirata osigurao je humanitarnu pomoć u iznosu od 100.000 dolara za građane Bosne i Hercegovine koji su ugroženi poplavama.

U prvom kontinentu humanitarne pomoći osigurano je 1.500 paketa koji sadrže: konzerviranu hranu, sredstva za higijenu, mlijeko i vodu, saopćio je Crveni križ Federacije BiH.

Taj prvi kontinent će već sutra da se dijeli ugroženom stanovništvu u Nemili, Topčić Polju, Begovom Hanu, Žepče i Doboj Jugu.

Drugi dan pomoć će se dijeliti u Ševarlijama - Doboj, Pridjelu Gornjem kod Ševarlija, Doboju te Zenici u prihvatnim centrima Studentski dom i Dom Bistričak.

Drugi kontinent humanitarne pomoći koji se sastoji se od lopata, ručnih kolica, čizmi, rukavica, sredstava za higijenu, metli, kanti, deterdženta, veša i čarapa, bit će podijeljen u narednim danima.

Osim Crvenog križa FBiH, u sutrašnjoj podjeli pomoći učestvovat će Crveni križ Grada Mostara zajedno s pet vozila Granične policije sa humanitarnom pomoći za selo Šerići kod Nemile, saopćeno je.