{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Crveni krst BiH pokrenuo akciju pomoći narodu Afrike

S
29.7.2011. u 13:21
0
6
Crveni krst BiH pokrenuo akciju pomoći narodu Afrike
0
Crveni krst BiH pokrenuo akciju pomoći narodu Afrike
Foto: AFP
Na inicijativu Crvenog križa FBiH, Društvo Crvenog krsta/križa BiH pokrenulo je humanitarnu akciju za prikupljanje finansijskih sredstava za pomoć narodu Afrike koju je zadesila velika suša.
U saopćenju Društva ističe se da građani BiH, vladine institucije, privredni subjekti mogu pomoći ugroženom stanovništvu Afrike uplatom na donatorski račun, otvoren kod Volksbank BH d.d. Sarajevo broj: 140-101-00232857-56 s naznakom "Za pomoć narodu Afrike".

Mogu to učiniti i pozivom na humanitarne telefone. Cijena poziva iz fiksne i mobilne mreže BH Telekoma na broj 090 291 032 koji je aktivan od 28. jula iznosi 2,10 KM. Telefon HT Mostar 092 890 830 bit će aktivan od 2. augusta, a cijena poziva iz fiksne i mobilne mreže iznosi 2,34 KM. U proceduri je otvaranje humanitarnog telefona kod operatera Telekoma Srpske.

"Djeca u Africi umiru od gladi zbog velike suše koja je zadesila cijeli kontinent. Suša na rogu Afrike, najgora u posljednjih 60 godina, već je odnijela desetine hiljada života i prijeti 12 miliona ljudi u Somaliji, Keniji, Etiopiji, Džibutiju, Sudanu i Ugandi", navode iz Društva Crveni križ BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: