{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Crveni križ FBiH pomaže ugroženo stanovništvo

F
6.2.2012. u 11:59
0
0
Crveni križ FBiH pomaže ugroženo stanovništvo
0
Svi sekretari Crvenog križa u Federaciji BiH sudjeluju u radu štabova civilne zaštite i izvršavaju obaveze po naredbama štabova civilne zaštite.

Isporučeni su topli obroci i čajevi iz kuhinje Crvenog križa Kantona Sarajevo za korisnike u općinama Centar, Stari Grad, Novo Sarajevo i Novi Grad, a generalni sekretar CKFBiH Namik Hodžić potvrdio je Feni da je u toku isporuka i za korisnike u prigradskim općinama osim općini Trnovo.

U saradnji s Federalnim štabom Civilne zaštite i Oružanim snagama BiH, zračnim putem (helikopterom) transportirano je 40 paketa hrane i pelene za bebe za ugroženo stanovništvo u općini Gacko.


Iz Crvenog križa Tuzlanskog kantona javili su da je u toku isporuka pomoći ugroženom stanovništvu u općinama Kladanj i Sapna.

Iz Crvenog križa FBiH apeliraju na građane da iskažu solidarnost posebno sa starima i bolesnima koji su bez sredstava za egzistenciju i neophodnih lijekova i medicinske pomoći.

Putem Društva Crvenog križa BiH, zatražena je pomoć od Međunarodne federacije društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, kao i drugih međunarodnih donatora.

Crveni križ Grada Mostara ranije je, zajedno s pripadnicima civilne zaštite, sudjelovao u spasavanju stanovništva blokiranih u Salakovcu kod Mostara.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: