{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Crveni križ FBiH održao takmičenje ekipa u pružanju prve pomoći

F
25.5.2013. u 20:11
0
0
Crveni križ FBiH održao takmičenje ekipa u pružanju prve pomoći
0
U okviru izvršavanja javnih ovlaštenja iz oblasti edukacije mladih iz prve pomoći Crveni križ Federacije BiH u subotu je u Hadžićima organizovao 16. Federalno takmičenje ekipa Crvenog križa iz pružanja prve pomoći uz realistički prikaz povreda, stanja i oboljenja.
Učešće na takmičenju je uzelo osam ekipa podmlatka i osam ekipa omladine, a koje su pobjednici na prethodno održanim kantonalnim takmičenjima.

Organizacioni odbor takmičenja bio je u sastavu: Ivo Juričević, predsjednik CK FBiH, Namik Hodžić, generalni sekretar CK FBiH, dr. Zlatko Kravić, glavni sudija takmičenja član, domaćin iz CKKS Fikret Žunić, sekretar i Nevenka Milanović, saradnik u Stručnoj službi CKFBiH.

Takmičenju je ukupno prisustvovalo oko 150 osoba, učesnika i gostiju.

Domaćin, Crveni križ Kantona Sarajevo, se maksimalno angažirao dajući na raspolaganje sve kapacitete i osoblje na pripremi i realizaciji takmičenja.

Učesnicima 16. Federalnog takmičenja ekipa iz pružanja prve pomoći se prije početka takmičenja obratio Ivo Juričević, predsjednik CK FBiH, koji je i otvorio isto.

Sedam šminkera su našminkali povrede na 19 markiranata/glumaca koji su imitirali stanja povrijeđenih. Ocjenjivačka komisija, sastavljena od 25 sudija bodovala je sadržaj i postupak rada ekipa na pet radnih poligona: utopljenik, saobraćajni udes, psihijatrijski bolesnici, zemljotres, eksplozija mine dok su ostali poligoni bili rekreacioni.

Ekipe omladina su ostvarile sljedeće rezultate:

1. KS - "Četvrta gimnazija" Ilidža 1.047 bodova
2. TK - Tim mladih „Telemark“ CK općine Banovići 909
3. SBK/KSB - "Gimnazija" Bugojno 899
4. ZDK -„Prva gimnazija“ Zenica 853
5. USK - JU "Gimnazija" Cazin 847
6. ZHŽ - SŠ "A.B. Šimić" Grude 690
7. BPK – MSŠ „Enver Pozdenović“ Goražde 643
8. HBŽ - Srednja medicinska škola Livno 550

Ekipe podmladka:

1. KS - OŠ „Isak Samokovlija“ Centar Sarajevo 1.078
2. USK - OŠ "Cazin II" - Cazin 825
3. TK - JU „OŠ Banovići“ - Banovići 794
4. ZDK - OŠ "Edhem Mulabdić" Zenica 720
5. SBK/KSB - "Prva OŠ „Donji Vakuf“ 697
6. PK - OŠ "Vladimir Nazor" Odžak 671
7. ZHŽ - OŠ "Ruđer Bošković" Grude 598
8. HBŽ - OŠ „Fra Miroslav Džaja“ Kupres 458

Glavni sudija i sudije na poligonima su proglasili najuspješnije glumce koji su na najorginalniji način prikazali povrede.

U kategoriji najbolji markirant pobjedili su Adela Koso i Nejir Saračević, a u kategoriji najbolji šminker Amina Mujkanović i Ajla Kruškić.

Svim učesnicima su uručene zahvalnice, a ekipama koje su zauzele I, II i III mjesto u obje kategorije su uručene diplome, pehari i medalje. Tri prvoplasirane ekipe omladine i tri prvoplasirane ekipe podmlatka će uzeti učešće na Državnom takmičenju ekipa Crvenog križa iz pružanja prve pomoći, saopćeno je iz Crvenog križa FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: