{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Crni labudovi čuvaju uspomenu na heroja Senada Mehdina Hodžića

10.5.2015. u 17:43
14
27
Crni labudovi čuvaju uspomenu na heroja Senada Mehdina Hodžića
14
Crni labudovi čuvaju uspomenu na heroja Senada Mehdina Hodžića
Foto: Radio Glas Drine
Senad Mehdin Hodžić, u narodu poznatiji kao Crni labud, svoj život u odbrani Bosne i Hercegovine položio je prije 23 godine u Zaseoku kod Sapne na zvorničkom ratištu.
Jedna od prvih pobjeda buduće ArmijeR BiH izvojevana je njegovom zaslugom, a tih dana su zarobljeni prvi tenk i samohotka.

Nažalost, Senad Mehdin Hodžić je poginuo, a posthumno je odlikovan Ordenom heroja oslobodilačkog rata i priznanjem Zlatni ljiljan.

U Zaseoku, na području Općine Sapna, danas su sjetili heroja Senada Mehdina Hodžića. Hajrudin Salihović, predsjednik MZ Zaseok, rekao je kako borci 206. Viteške brigade Armije R BiH nikada neće zaboraviti svog komandanta i heroja, dok je načelnik Općine Sapna Ismet Omerović naglasio kako se herojstvo Crnog labuda mora prenositi s koljena na koljeno i da nikad neće biti zaboravljeno na tim prostorima.

Heroj Senad Mehdin Hodžić rođen je 15. oktobra 1957. godine u Tuzli, a do početka agresije na BiH radio je kao policajac u Splitu.

Krajem 1991. godine vraća se u Tuzlu i priključuje se Patriotskoj ligi.

Poginuo je 10. maja 1992. godine u Zaseoku kod Sapne, a nakon njegove pogibije, jedinica kojom je komandovano, ratni put je nastavila pod imenom Crni labudovi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: