BiH
0

Crnadak u Bratislavi potpisao provedbeni protokol o readmisiji osoba koje borave bez dozvole

FENA
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak potpisao je u Bratislavi Provedbeni protokol između Vijeća ministara BiH i Vlade Slovačke Republike o implementaciji Sporazuma između Evropske zajednice i BiH o readmisiji osoba koje borave bez dozvole.

Provedbeni protokol, u ime Slovačke Republike, potpisao je ministar unutrašnjih poslova Robert Kalinak.

Potpisivanje je upriličeno u okviru zvanične posjete predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića Slovačkoj Republici.

Ministar Crnadak sastao se, u toku posjete Slovačkoj, sa zamjenikom premijera i ministrom vanjskih poslova Slovačke Republike Miroslavom Lajčakom.

Tokom susreta razgovarano je o situaciji u BiH, razvoju bilateralne političke i ekonomske saradnje dvije zemlje, posebno o evropskim integracijama BiH. Tom prilikom je kao posebno značajno istaknuto i pozdravljeno stupanje na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između BiH i Evropske unije.

"Ministar Crnadak zahvalio je ministru Lajčaku za podršku koju Slovačka Republika pruža Bosni i Hercegovini na putu ka članstvu u Evropskoj uniji", saopćio je Ured za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.