Rat saopćenjima
10

Crnadak ponovo pisao Cvijanović: Vama je normalno da građani plaćaju nešto što ne postoji

SRNA
Igor Crnadak (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Igor Crnadak (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak uputio je ponovo pismo predsjednici Vlade Republike Srpske Željki Cvijanović u vezi sa Predstavništvom RS-a u Izraelu u kojem navodi da se obratio sa "dobrom namjerom i iskrenom željom" da zajedno urade nešto dobro za RS, ali i za BiH.

On tvrdi da je kao odgovor dobio samo "mržnju, uvrede i optužbe", te da to nije ni najvažnije, ni najgore.

"Najgore je to što smo potvrdili da Vam je normalno da se novac građana daje predstavništvu koje niti postoji, niti bilo šta radi, te da Vam je normalno da sa šefom Predstavništva Republike Srpske u Izraelu niko neće ni da se sretne ni da razgovara u zemlji domaćina", smatra Crnadak.

Prema njegovom mišljenju, najgore je i to što, kako kaže, Cvijanović brani postupak gradonačelnika Banje Luke koji se "na prevaru slikao sa premijerom Izraela, tako što se slikao na tuđem mjestu, iza pločice sa tuđim imenom".

Kada je riječ o inauguraciji američkog predsjednika Donalda Trampa i boravka premijera RS-a u Washingtonu, Crnadak navodi da on tu nije ništa kriv i da, kako kaže, postoji slika na kojoj se vidi gdje stoji Cvijanović i koja joj je bila uloga.

"I ovaj put slika govori više od hiljadu riječi", naveo je Crnadak, dodavši da ovim pismom završava dalju komunikaciju sa premijerkom RS-a o ovoj temi, saopćeno je iz MVP-a BiH.

Crnadak je u prethodnom pismu pozvao premijerku RS-a da hitno preduzme odgovarajuće mjere i spriječi, kako kaže, dalje urušavanje ugleda Republike Srpske i BiH zbog "Predstavništva Republike Srpske u Izraelu, koji u toj zemlji ne postoji već dvije godine".