Izbori u Banjoj Luci
29

Crnadak odgovorio Stanivukoviću: Tako je kada pare udare u glavu, a bahatost nadjača pristojnost

S. Š.
Igor Crnadak i Draško Stanivuković (Foto: Facebook)
Igor Crnadak i Draško Stanivuković (Foto: Facebook)
Šef Kluba zastupnika PDP-a u NSRS Igor Crnadak odgovorio je njegovom stranačkom kolegi i aktuelnom gradonačelniku Drašku Stanivukoviću koji je jučer izjavio da će ubjedljivom pobjedom ponovo biti gradonačelnik Banje Luke.
Gradonačelnik Banje Luke i predsjednik Gradskog odbora PDP-a Stanivuković, jučer je poručio da ima podršku stranke i da će opet biti kandidat te da ga "ne brinu kokodakanja onih koji ne misle dobro partiji".

Crnadak na to odgovara da se nikada u historiji PDP-a nije dogodilo da jedan član Predsjedništva kaže drugom da kokodače - sve do jučer.

"Tako je to kad pare udare u glavu, a nervoza i bahatost nadjačaju pristojnost i kulturno ponašanje", poručuje Crnadak.

On, potom, ističe i to da svaki kandidat PDP-a mora provoditi politiku PDP-a, pogotovo kad su upravo za tu politiku dobili ogromnu podršku Banje Luke, gradu u kojem su građani jasno pokazali da ne žele SNSD i njihovu politiku.

"Danas je jasnije nego ikad da će opozicija u Banjoj Luci imati samo jednog, zajedničkog kandidata za gradonačelnika. A vlast, po svemu sudeći, najmanje dva. Tereni i performansi su odlična nadogradnja, kada imate jasnu politiku i kada ste iskreni prema biračima. Ali, kada prevarite narod, kada ih brutalno slažete i pređete na drugu stranu, onda nema tog terena i samohvalisanja koji vam mogu pomoći", kaže Crnadak.

"O tome zašto se opstruiše održavanje Sabora PDP u Banjaluci, iako je poslednji bio u junu 2017. godine, kome je stalo do PDP-a, a kome nije, ko dolazi na sastanke, a ko ne dolazi, zašto su raspuštena sva tijela PDP-a u Banjoj Luci prije godinu i po dana i o nekim drugim unutarstranačkim temama ćemo na organima Partije", kaže on i, također, dodaje da će PDP u četvrtak i u subotu imati historijske, prijelomne sjednice.

"PDP će potvrditi da je jedan od najistrajnijih lidera opozicionog bloka i konačno otkloniti sve dileme. Sve drugo bi od PDP-a napravilo samo još jedan vagončić u tragikomičnoj kompoziciji koju predvodi SNSD", zaključuje Crnadak u zvaničnom saopćenju koje je objavljeno putemFacebooka.