"Ko Boga te molim"
69

Crnadak: Nikola Špirić je nekidan klečeći molio Bakira Izetbegovića za uslugu

D. Be.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Potpredsjednik SNSD-a i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić sinoć je u Dnevniku RTRS-a kazao da Bakir Izetbegović zaboravlja da Srbi o NATO savezu govore s gorčinom te da dok Izebegović želi napraviti unitarnu BiH iza leđa mu sjedi ministar vanjskih poslova Igor Crnadak.

Špirić smatra da bi Izetbegović, ukoliko želi dobre odnose o ovom pitanju, zbog zvaničnog stava Republike Srpske trebao da ostane neutralan. Istovremeno, ističe, ljute ga predstavnici Saveza za promjene, prenosi RTRS.

"Ali je dobro da je shvatio da bez Milorada Dodika, Srba i Republike Srpske nema stava BiH. Na kraju krajeva, mislim da bi bilo dobro, ako se govori o NATO-u da imamo referendum, da vidimo šta misle konstitutivni narodi. Ako BiH želi da izgrađuje suživot u narednom periodu, dobro je da je on poslao tu poruku, ali je rekao i da je BiH komplikovana i da je treba pojednostaviti. Rekao je pomozite nam da napravimo unitarnu BiH, a iza leđa mu sjedi gospodin Crnadak i nemamo oglašavanje Mladena Ivanića srpskog člana Predsjedništva", rekao je Špirić.

Na prozivke je reagovao ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak koji je Špirića nazvao licemjerom, a njegove riječi nazvao moralnim dnom te iznio zanimljivu informaciju kako je Bakir Izetbegović nedavno privatno pomogao Nikoli Špiriću.

"Spominje me sinoć na RTRS-u, u kontekstu Bakira Izetbegovića. Licemjer Nikola spominje Bakira kojeg je nekidan ponizno, podanički, klečeći molio da mu učini privatnu uslugu. "Molim te, Bakire, k'o Boga te molim", vapio je Špirić. I Bakir mu je učinio", rekao je Crnadak.

Ministar vanjskih poslova BiH je pozvao Nikolu Špirića da to demantuje ukoliko ne govori istinu te da će u tom slučaju objaviti detalje i imena događaja kada je Izetbegović učinio uslugu Špiriću.