Mladi i korupcija
12

Crnadak na Plenarnom sastanku u okviru Samita o zapadnom Balkanu

FENA
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak učestvovao je danas na Plenarnom sastanku ministara inostranih poslova u okviru Samita o zapadnom Balkanu koji se održava u Londonu.

Nakon ostavke državnog sekretara za vanjske poslove i poslove Commonwealtha Velike Britanije Borisa Johnson domaćin sastanka bio je ministar za Evropu i Ameriku Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Allan Duncan.

Tokom obraćanja ministar Crnadak je naglasio da je važno da su pitanje mladih i borba protiv korupcije među glavnim temama Samita u Londonu, jer su to pitanja koja su među najznačajnijim za BiH i za nastavak reformi.

Ministar Crnadak je izrazio nadu da će Samit u Londonu potvrditi opredjeljenje Evropske unije da nastavi sa proširenjem na zapadni Balkan, te je pozdravio najavljenu dodatnu finansijsku podršku za region od Evropske komisije i Velike Britanije.

Tokom sastanka ministri su razgovarali i o drugim sigurnosim temama, poput borbe protiv organizovanog kriminala, terorizma i pitanja migracija, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.