{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Crnadak na konferenciji "Dvadeset godina Dejtonskog mirovnog sporazuma - Pogledi"

18.9.2015. u 17:40
0
20
Crnadak na konferenciji "Dvadeset godina Dejtonskog mirovnog sporazuma - Pogledi"
0
Crnadak na konferenciji "Dvadeset godina Dejtonskog mirovnog sporazuma - Pogledi"
Foto: Arhiv/Klix.ba
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak učestvovati će na konferenciji "Dvadeset godina Dejtonskog mirovnog sporazuma - Pogledi" u Banjoj Luci, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak učestvovati će na konferenciji "Dvadeset godina Dejtonskog mirovnog sporazuma - Pogledi" koja će u subotu biti održana u Banjoj Luci, u organizaciji "Nezavisnih novina" i grada Banja Luke, u partnerstvu sa Ministarstvom vanjskih poslova BiH , Predsjedništvom BiH i drugim institucijama.

Konferencija će biti podijeljena na tri panel diskusije: Pogledi, Pogledi regije i Pogledi izvana.

Ministar Crnadak će učestvovati u prvoj panel diskusiji i to na temu: Refleksije na Dejtonski mirovni sporazum i na budućnost Bosne i Hercegovine: Tačke slaganja i razmiomilaženja - prepreke ili put ka razumjevanju unutar Bosne i Hercegovine?

Panelisti će biti i predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović, član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara i kao poseban gost predsjednik Crne Gore Filip Vujanović.

Cilj konferencije "Dvadeset godina Dejtonskog mirovnog sporazuma - Pogledi" je da na jednom mjestu okupi značajne domaće i međunarodne faktore, koji su na ovaj ili onaj način utjecali na potpisivanje i na kasnije postojanje Dejtonskog mirovnog sporazuma, a cilj je i otvori dijalog o ovoj značajnoj temi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: