{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Crnadak mađarskom kolegi poklonio dres Borca

24.2.2018. u 12:20
34
58
Crnadak mađarskom kolegi poklonio dres Borca
34
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak i ministar vanjskih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto održali su sinoć 23. februara 2018. godine neformalni sastanak u Banjoj Luci.
Susret se desio po završetku zvaničnog dijela konferencije posvećene evropskim integracijama BiH i regiona, na kojoj je je ministar Sijarto razgovarao sa ključnim ljudima Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Narodne skupštine Republike Srpske i Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine zaduženim za procese evropskih integracija.

Ministar Sijarto je tokom razgovora konstatovao da je konferencija u Banjoj Luci, na kojoj su učestvovali i ministar za evropske integracije u Vladi Republike Srbije Jadranka Joksimović kao i zastupnik u Evropskom parlamentu i izvjestilac za Bosnu i Hercegovinu Kristijan Dan Preda bila veoma uspješna, te da je organizovana u pravo vrijeme, nakon objave nove Strategije za Zapadni Balkan i nekoliko dana prije predaje odgovora na Upitnik predsjedniku Evropske komisije Žan Klod Junkeru.

Ministri su tokom sastanka razgovarali o brojnim političkim i ekonomskim temama iz regiona i Evrope. Na kraju neformalnog druženja ministar Crnadak je pozvao ministra Sijarta, koji je bivši profesionalni sportista, da u maju bude gost Banjalučkog polumaratona, koji je jedan od najbolje organizovanih događaja ovog karaktera u regionu. Kao uspomenu na jučerašnji boravak u Banjoj Luci ministar Crnadak uručio je ministru Sijartu dres FK Borac.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: