BiH
29

Crnadak: Ako vlast u RS-u krene u kontraproteste, to će biti katastrofa

SRNA
Igor Crnadak (Foto: Klix.ba)
Igor Crnadak (Foto: Klix.ba)
Potpredsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Igor Crnadak rekao je da je ova partija otvorena za mlade ljude, što je pokazala i organizovanjem dvodnevne Političke akademije, koja je otvorena danas u Banjoj Luci.

Crnadak je rekao novinarima da će PDP u narednom periodu pokazati da želi da dio političke snage ove partije budu mladi ljudi i najavio da će Politička akademija u ovoj godini biti nastavljena u još tri grada sa još tri različite teme.

Navodeći da je Akademija okupila više od 50 mladih iz cijele Republike Srpske, koji će proći obuku u vezi sa praktičnim političkim djelovanjem političke i izborne kampanje, Crnadak je rekao da je to prvi od četiri modula koja su predviđena.

"Osim toga, polaznici će imati i detaljno upoznavanje sa političkim sistemom u BiH, kao i sa opštim uslovima i podacima u vezi sa politikom, političkim sistemom i političkim dešavanjima", rekao je Crnadak.

Menadžer Političke akademije Anja Petrović naglasila je da Akademija nije zatvorenog tipa, te u njoj učestvuje i nekoliko mladih koji nisu članovi PDP-a.

"Želimo i da ljudima koji nisu u stranci, a žele da uče i napreduju, da im pružimo priliku da se bave političkim pitanjima", rekla je Petrović.

Komentarišući najavljene proteste opozicionih partija u RS-u, Crnadak je rekao da je njihov osnovni cilj da se na jednom mjestu jasno i snažano kanališe i demonstrira nezadovoljstvo stanjem u RS-u, naglasivši da je uvjeren da će to biti miran, ali vrlo snažan protest.

Crnadak smatra da kontraprotesta koje je najavila vlast neće biti.

"Iskreno vjerujem da se na to neće ići, jer bi to bila katastrofa", ocijenio je Crnadak.

On je istakao da su Savez za promjene, PDP i on u Sarajevu u proteklih godinu dana radili tako da je na prvom mjestu bila Republika Srpska.

"Odmah smo rekli da smo za reforme i evropski put, ali samo uz poštovanje kompetencija RS-a", naveo je Crnadak.