BiH
0

Crna Gora: Voz sletio sa šina

FENA
Danas nešto prije 17 sati putnički voz sletio je u Moraču kod mjesta Bioče, kraj Podgorice.

Putnički voz išao je iz Bijelog Polja u Podgoricu.

Spasilačke ekipe ukazuju pomoć i pokušavaju da izvuku povrijeđene i mrtve. Na licu mjesta su ekipe hitne pomoći i policija.

Tanjugu je u policiji potvrđeno da ima više mrtvih i povrijeđenih i da su sve spasilačke i policijske ekipe mobilisane.

OKO 100 PUTNIKA PRIMLJENO U KBC U PODGORICI

BEOGRAD, 23. januara (FENA) - U Kliničko-bolnički centar u Podgorici do sada je primljeno oko 100 putnika, povrijeđenih u današnjoj nesreći elektromotornog voza koji se oko 17 sati survao u kanjon Morače, potvrdjeno je Tanjugu u KBC u Podgorici.

Crnogorski ministar saobraćaja Andrija Lompar izjavio je da su angažovane sve raspoložive spasilačke ekipe, kola hitne pomoći i helikopterske jedinice vojske i policije, ali da izvlačenje putnika otežava nepristupačnost terena i jak sjeverni vjetar koji od podne puše u kanjonu Morače.

Lompar je rekao da u vozu iz Bijelog Polja, koji je oko 17 sati iskliznuo iz šina kod mjesta Bioče blizu Podgorice, ima dosta povrijedjenih i vjerovatno više mrtvih.

Direktor Željeznice Crne Gore Ranko Medenica izjavio je novinarima da je voz iskliznuo kod Bioča, ali da još nema podataka o broju povrijeđenih ili mrtvih.

Medenica je rekao da se dio voza nalazi od 30 do 50 metara ispod pruge.

Crnogorsko ministarstvo zdravlja pozvalo je večeras dobrovoljne davaoce krvi da dođu u Kliničko-bolnički centar u Podgorici i daju krv za pomoć povrijeđenim putnicma elektromotornog voza.

Elektromotorni putnički voz, koji je danas poslije 12.30 sati krenuo iz Bijelog Polja za Podgorciu, iskliznuo je iz šina na ulazu u Podgoricu u mestu Bioče.

Četiri vagona su se otkinula i zajedno sa svim punicima srušila se provaliju duboku više od 30 metara.