Komentari (84)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
"Muslimani obećavaju kupiti mjesto za izgradnju crkve, u gradu ili izvan njega, pa i pomoći ozidati crkvu, samo da se ne dira u Fethiju džamiju, koju su Osmanlije, stoljećima prije toga, sazidali na temeljima srednjovjekovne Crkve sv. Ante." Poradi povijesne istine, Osmanlije nisu na temeljima srednjovjekovne crkve sv. Ante sazidali Fethiju, nego su ne porušenu crkvu pretvorili u džamiju...
Bošnjaci, Hrvati i Srbi ne dajte da manipulišu sa vama i ne dajte da afirmišu mržnju u vama jer mržnja je put u propast! Svakom njegov odabir i njegova vjera uz poštovanje i obazrivost prema drugom!
Ono kad ti "saveznici" sruše pola grada i pobiju dosta ljudi, a ti ih i dalje zoveš saveznicima... Eeeee, što se nisam rodio kao komunista da odmorim ono malo mozga...?
Hajde jednom da klix poznatiji nekad kao sarajevo-x, a sad kao gorazde-x nesto napise i o Bihacu, a ne samo o Grozdjazdu i Gorazdu.
bosna je od uvijek bila hrvatska kraljevina. sve vezano bih povijesti je nastalo od hrvata i njenih kraljeva.
Neka je poprave ovi sto su je porusili sad glavne vodje europske unije
Švicarski predsjednik osobno je želio izvijestiti predsjednicu Grabar-Kitarović o odluci švicarske vlade o ratifikaciji Protokola III, kojim se Sporazum o slobodi kretanja osoba između Europske unije i Švicarske Konfederacije proširuje i na hrvatske državljane. http://www.vecernji.hr/hrvatska/davor-ivo-stier-svicarska-dala-zeleno-svjetlo-za-slobodu-kretanja-hrvatskim-gradanima-1136171
Trebali su jos napisati da u Bihacu postoje stratiste i spomen obiljezje Garavice gdje je ubijeno u sv. ratu 12 000 Srba. Spomen obiljezje je namjerno zapusteno i obraslo a po gradu nedavno plakati 25.11 se kao slavi....
joj kad vi krenete sa tim mitomanskim brojkama, dođe mi muka, prestanite, da vas je toliko pobilo srba u BIH i HRVATSKOJ 1991 na popisu ne bi ni bilo, mogli bi se na prste prebrojati, a hrvati i bošnjaci bi tražili prava na entitete po republici Srbiji, al bitno je mitomaniju prosipat Jasenovac ubijeno 500 000 srba i slične gluposti, daj budite jednom realni.
ima lijepo knjiga objavljena o tome , a znam da fasistima smeta broj stradalih. Kako to da muslinana ina vise nego 1991 a najvise su stradali u proslom ratu? ili je i ta stradanje mitimanija...
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Neka Covke oporezuje kladionice i eto mu para za obnovu crkve.
Šteta da se ovako lijepo zdanje ne obnovi!
A sto niste napisali da su prvobitnu Crkvu sv. Ante Padovanskog Poturice prepravile u džamiju i tako stoji do dana danas.
@master_forever Gdje?
Ovo bi trebalo da se cuva i pazi.. starine.. neka tadasnja gradnja je bila velicanstvena.. nebitno sto je u pitanju .. zar pustiti da tako nesto propada... steta bgm..
Metro 2033 Bihac
Kod mene neoperdjeljenog stvara jedna velika nedoumica kako kod hrvatskog korpusa tako i njihove crkvene organizacije(ovo se moze odnositi i na ostale 2 konfesije). Prave nove crkve(dzamije) gdje nikad bile nisu i mnoge odudaraju od stila ovog podneblja,dizu se krstovi po brdima od nekoliko desetina metara(kome vec nekom inatu i nece Isus doci da se na njima ljulja) i tu se izdvajaju ogromne investicije a pustaju se ovakvi objekti da propadaju u urbanim sredinama od ogromne kulturne vaznosti
sve te bombe (uz još masu drugih stvari, uključujući i liječenje i opremanje srpskih vojnika na krfu u prvom svjetskom ratu), ameri i britanci su naplatili iz zlatnih poluga koje je u njihove trezore deponovala vlada kraljevine kad su izbjegli. sve i jedna bomba, uredno zavedena i naplaćena.
praktični primjer za pojam "cinizam".