Čović u Kreševu: Ovo je naša zemlja i naš dom, vjerujem da će biti više povratnika

Klix.ba
26.8.2018. u 13:53
219
156
Čović u Kreševu: Ovo je naša zemlja i naš dom, vjerujem da će biti više povratnika
219
Čović u Kreševu: Ovo je naša zemlja i naš dom, vjerujem da će biti više povratnika Foto: HDZ
Ččlan Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović boravio je danas u Deževicama, općini Kreševo gdje je u Župi Gospe Snježne nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić blagoslovio novi kip sv. Jakova Markijskog postavljen na istoimenom vrelu odnosno svetištu, saopćeno je iz HDZ-a.
"Meni osobno je uvijek drago biti ovdje u svetištu, Kreševu ili našoj Središnjoj Bosni kada god to obaveze dopuste a pogotovo u ovako važnim prilikama kakva je današnja svečanost u Deževicama. Ponovit ću ono što smo danas imali priliku čuti od župnika, ovo je naša zemlja i naš dom, i moramo dolaziti redovito te nastojati biti uz ovaj kraj koji se, kako vidim, posljednjih godina vidno promijenio na bolje. Vjerujem kako će povratnika biti sve više kao i njihova mjesta za normalan i čovjeka dostojan život. Iznimno mi je drago da kada pričamo o povratku i ulaganju u ovaj kraj, mogu spomenuti kako je općina Kreševo sada povezana i sa autocestom te će nam nadam se i ova činjenica pomoći da nastavimo čuvati ovo od Boga dano mjesto, ovaj biser prirode koji takvim mora i ostati", kazao je predsjednik Čović u izjavi za medije-

Foto: HDZ Foto: HDZ


Još jednom je istaknuo važnost ovoga mjesta rekavši kako ovdje treba dolaziti, moliti i uživati te biti potpora našim ljudima ovdje.

"I samo svetište nosi takvu poruku", zaključio je predsjednik Čović.

Prema riječima župnika don Marina Marića, Čović je na stalan i sistemski način podržavao ovu Župu još od 2007. godine i izgradnje puta prema istoj te se redovno odazivao svakoj molbi upućenoj za pomoć Župi ili svetištu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (156)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: