{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Čović: Treba stvoriti normalne uvjete za glasanje Hrvata u BiH

11.1.2015. u 10:34
28
69
Čović: Treba stvoriti normalne uvjete za glasanje Hrvata u BiH
28
Predsjednik HDZ-a BiH i član Predsjedništva BiH, Dragan Čović, jutros je glasao u Osnovnoj školi Ilija Jakovljević u Mostaru.
Foto: Željko Miličević/Klix.ba
Foto: Željko Miličević/Klix.ba


Iako je na jedinom biračkom mjestu u Mostaru vladala ogromna gužva, Čović i njegova supruga Bernardica ipak nisu dugo čekali.

U izjavi novinarima nakon glasanja, vodeći čovjek HDZ-a BiH govorio je o tome šta budući predsjednik Hrvatske može uraditi za BiH.

"Kada bi se realiziralo samo ovo što su obećali u kampanjama i sučeljavanjima mi bismo mogli doći u priliku da više nikad ne glasamo u ovolikim redovima i da ovoliko ljudi čeka. Ako se već glasa, onda se treba glasati u ambijentu u kojem ćemo se osjećati kao ljudi, a ne da imamo jedno glasačko mjesto za Mostar, za zapadnu Hercegovinu i Livno...Ja mislim da će se to već desiti na sljedećim izborima", rekao je Čović.

Foto: Željko Miličević/Klix.ba
Foto: Željko Miličević/Klix.ba
On je kazao da očekuje da Hrvatska i njeni zvaničnici u BiH stvore ambijent tri jednakopravna naroda.

"Oni ne treba da se miješaju u interne stvari BiH, ali dovoljno da daju ono što je Daytonom propisano, što piše u ustavu RH. Duboko sam uvjeren da će Hrvatska imati za strateškog partnera sve nas u BiH, te da ćemo se zalagati da svi legitimni predstavnici hrvatskog naroda budu u svim nivoima vlasti", kazao je član Predsjedništva BiH.

Prema njegovom mišljenju, svi zajedno trebaju graditi BiH po mjeri čovjeka. Čović nije krio kome je dao svoj glas, a to je Kolinda Grabar Kitarović.

"Smatram, ipak, da će budućeg predsjednika RH-a prije svega odlučiti građani RH-a. Koliko god mi željeli da to ne bude tako, vjerovatno mali broj Hrvata u BiH će izaći na ove izbore tako da to neće baš toliko utjecati na izborni rezultat", rekao je Čović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: