Sastanak u Sloveniji
0

Čović s bivšim premijerom Bugarske razgovarao o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH

V. K.
Bivši bugarski premijer i lider bugarske stranke GERB Bojko Borisov i predsjednik HDZ-a Bosne i Hercegovine Dragan Čović sastali su se danas u Sloveniji uoči sastanka svih stranaka koje pripadaju grupaciji Evropskih narodnih stranaka (EPP).

Kako je saopćeno, dugogodišnji bugarski političar i predsjednik HDZ-a BiH sreli su se uoči sastanka te su iskoristili priliku za razgovor o trenutnim odnosima Bosne i Hercegovine i Bugarske, ali i o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH.

"Susret s Bojkom Borissovom u Sloveniji uoči sastanka stranaka članica EPP grupe. Razgovarali smo o trenutnim odnosima Bosne i Hercegovine i Bugarske, ali i o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i našem putu prema Evropskoj uniji", saopćio je Dragan Čović.

Osim susreta članica grupacije Evropskih narodnih stranaka, u Sloveniji će se sutra održati još jedan važan samit na kojem će učestvovati zvaničnici država članica Evropske unije i šest zemalja Zapadnog Balkana, koje se nalaze na putu za članstvo u EU.

Osim ekonomskih tema o kojima će dvije strane razgovarati, samit će obilježiti i razgovor o aktuelnim političkim temama koje opterećavaju odnose bloka i zemalja Zapadnog Balkana.

Na ovom samitu učestvovat će i Bosna i Hercegovina koju će predstavljati predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić.