O ekonomiji i politici
119

Čović razgovarao sa ambasadorom Kine u BiH Ji Pingom

G. M.
Dragan Čović i Ji Ping
Dragan Čović i Ji Ping
Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović sastao se danas u Domu HDZ-a BiH u Mostaru s ambasadorom NR Kine u BiH Ji Pingom.

Dužnosnici su razgovarali o ekonomskoj saradnji Bosne i Hercegovine i Kine, ističući odlične bilateralne odnose.

Čović je zahvalio ambasadoru, Vladi i narodu Kine za pomoć u realizaciji brojnih projekata i prijateljski odnos Kine prema Bosni i Hercegovini, kao i na značajnoj višestrukoj donaciji medicinske opreme Kine Bosni i Hercegovini i pomoći pruženoj u zdravstvenoj krizi i borbi s koronavirusom.

Govoreći o jačanju privredne saradnje, Čović je upoznao ambasadora kako nakon dvogodišnje stanke, najznačajnija sajamska manifestacija u Bosni i Hercegovni, Međunarodni sajam gospodarstva Mostar, nastavlja s radom.

BiH i NR Kina imale su uspješnu saradnju na Sajmu gospodarstva u Mostaru, te je Čović, imajući u vidu kako je NR Kina posljednje decenije izrazito prisutna na Mostarskom sajmu, uputio poziv kineskim frimama za učešće na Sajmu i naredne, 2022. godine.

Na sastanku se, također, razgovaralo o aktualnoj situaciji u obje zemlje, te je Čović informirao ambasadora o predstojećim aktivnostima u BiH kao i nastavku razgovora koji će se voditi o nužnoj izbornoj reformi u Bosni i Hercegovini.

Ambasador Ping je istaknuo zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom naših dviju prijateljskih zemalja, koja će se i dalje razvijati na obostrano zadovoljstvo.