O poziciji Hrvata
202

Čović ponovo optimističan: Pred nama je ključni zadatak, Izborni zakon pa evropski put

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je danas u Odžaku kako su izmjene Izbornog zakona BiH ključni zadatak koji se mora završiti.

"Preostao je ključni zadatak, izborni zakon, kojeg moramo završiti, zbog čega je trpio naš evropski put pa nismo popunili evropski upitnik", poručio je Čović.

On je kazao i da odgovorno tvrdi da nema ni najmanji problem da bilo koji postavljeni program ne bude pravovremeno izvršen.

"Danas možemo predstaviti mnogo izraženije infrastrukturne planove za naredne četiri godine, jer sam siguran da će na kraju ovog ciklusa BiH biti pred vratima EU, a i čitav ovaj prostor priključit će se EU", kazao je Čović.

Čović se u Odžaku sastao sa članovima Općinskog odbora HDZ-a BiH na čelu s Ilijom Ilićem, načelnikom općine Jakovom Ivankovićem, te članovima Kantonalnog odbora HDZ BiH Odžak, vijećnicima, članovima Vlade Posavskog kantona i zastupnicima u Skupštini Posavskog kantona iz Odžaka, te direktorima javnih ustanova iz Odžaka.

"Domaćine sam upoznao o mojim razgovorima s predstavnicima Vlade RH, a imao sam i radni ručak s dužnosnicima SAD-a. Smatram da je pozicija hrvatskog naroda dosta dobra, a kakva će biti ovisi koliko ćemo mi sebe uložiti za tu poziciju. Danas ne postoji nijedna institucija hrvatskog naroda u BiH koja prošle godine nije imala suficit u svom poslovanju, a vjerujem da ćemo biti još izraženiji kroz ovu kalendarsku i fiskalnu godinu. To onda znači obvezu općini, kantonu, entitetu i državi i svima nama koji smo u bilo kojoj razini vlasti da svoje planove do kraja poštujemo", kazao je Čović.