BiH
124

Čović: Pitanje je kako je Fahrudin Radončić znao da će biti uhapšen

Piše: Er. M.
Dragan Čović (Foto: FENA)
Dragan Čović (Foto: FENA)
Predsjednik SBB-a i bivši ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić kazao je Draganu Čoviću, Bakiru Izetbegoviću, Mladenu Bosiću i Mladenu Ivaniću nekoliko dana prije hapšenja da će biti uhapšen. To je medijima danas potvrdio predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović.

Čović je kazao da hapšenje Fahrudina Radončića nema nikakve veze s predajom aplikacije za članstvo u Evropskoj uniji, kao i da zemlje EU imaju slične unutrašnje probleme.

"Ipak, to su pitanja koja daju posebnu sjenu na stabilnost BiH. Radončić nas je nekoliko dana prije upozorio da će biti uhapšen i pitanje je kako se to znalo", kazao je Čović.

On se osvrnuo i na kritike da svojim izjavama vrši pritisak na pravosudne institucije BiH, ističući kako to nije tačno.

"Mi nemamo pravno uređenu državu, ali sve je bolje od anarhije. Poštujem rad bh. pravosuđa", rekao je Čović.

Što se tiče imenovanja uhapšenog Bakira Dautbašića za ministra saobraćaja i komunikacija BiH, Čović je kazao kako ne može još uvijek odgovoriti da li će HDZ BiH dati podršku imenovanju.

"Danas imamo i situaciju da je predsjednik SBB-a uhapšen, tako da ćemo na ta pitanja odgovoriti za dva ili tri dana", kazao je Čović.

On je kazao i kako će se truditi da SBB ostane dio koalicije sa Strankom demokratske akcije i HDZ-om BiH na svim nivoima vlasti.