Čović organizirao Božićni prijem: Neka vjera potakne razum onih koji mogu promijeniti svijet

F
FENA
17.12.2015. u 20:22
34
100
Čović organizirao Božićni prijem: Neka vjera potakne razum onih koji mogu promijeniti svijet
34
1/20 Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
2/20 Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
3/20 Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
4/20 Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
5/20 Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
6/20 Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
7/20 Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
8/20 Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
9/20 Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
10/20 Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
11/20 Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
12/20 Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
13/20 Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
14/20 Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
15/20 Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
16/20 Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
17/20 Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
18/20 Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
19/20 Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
20/20 Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Brojne zvanice iz političkog, kulturnog, diplomatskog i akademskog života u Bosni i Hercegovini okupili su se večeras na tradicionalnom božićnom prijemu kojeg je organizirao predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović.
Pozdravivši okupljene uime svih nositelja izvršne, zakonodavne i političke vlasti hrvatskoga naroda u BiH, Čović je kazao da bi njegova radost uoči Božića bila mnogo veća kada bi se na isti način jedan od najvećih kršćanskih blagdana mogao slaviti diljem BiH i svijeta.

- Nažalost znamo da nije tako. Sve je više onih, koji su u potrebi, onih koji sa osobitom brigom dočekuju novi dan pun neizvjesnosti. Sve je više djece čiji roditelji ne vide njihovu budućnost. Ratna područja se kontinuirano šire, a sigurnosne prijetnje brišu granice - mišljenja je Čović.

Poželio je zato da vjera potakne razum i srca svih onih koji mogu promijeniti svijet, kako bi božićni blagdani bili blagdani ljubavi, radosti i porodične topline.

Iako je stava da se s ovog mjesta ne može mijenjati svijet, naglasio je da večeras okupljeni u dvorani Parlamentarne skupštine BiH mogu raditi kako bi promijenili BiH i uredili je kao zemlju po mjeri čovjeka, ljudskog dostojanstva i pune ustavne jednakopravnosti.

Podvukao je da vanjska politika BiH daje rezultate jer se na izravan način gradi modeno društvo koje se nalazi na prekretnici, ponovivši da bi BiH u januaru trebala predati zahtjev za članstvo u Evropskoj uniji, a u junu otvoriti akcijski plan za članstvo u NATO savezu.

- Mnogo toga još moramo načiniti kako bismo izmjenama izbornog zakona i racionalnim ustrojem BiH eliminirali potrebu za nezadovoljstvom bilo kojeg konstitutivnog naroda ili građanina ove zemlje - zaključio je Čović.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović na kraju je poželio da Božić i rođenje Isusa motivira i da snage da se svi ljudi zajedno raduju, gradeći mir, blagostanje, radost i ljubav među ljudima.

Prijemu su prisustvovali članovi Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i Mladen Ivanić, predsjedavajući Vijeća ministara Denis Zvizdić, ministri u Vijeću ministara među njima Marina Pendeš, Josip Grubeša, Igor Crnadak, Semiha Borovac i Vjekoslav Bevanda te brojni pripadnici diplomatskog kora.


Komentari (100)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: