{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Čović nakon sastanka s Vučićem: Ovo je početak potpuno novog odnosa između BiH i Srbije

7.9.2017. u 15:53
6
174
Čović nakon sastanka s Vučićem: Ovo je početak potpuno novog odnosa između BiH i Srbije
6
Čović nakon sastanka s Vučićem: Ovo je početak potpuno novog odnosa između BiH i Srbije
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović je prilikom današnje zvanične posjete predsjednika Srbije Aleksandra Vučića kazao da su razgovarali o mnoštvu značajnih tema, koje bi trebali doprinijeti rješavanju problema između dvije zemlje.
Čović je istakao da je dobro što su se zvaničnici Bosne i Hercegovine i Srbije sastali nakon šest godina i da očekuje da će se u budućnosti redovnije sastajati.

"Nakon današnjeg sastanka očekujem da ćemo se redovnije sastajati, kako bismo mogli rješavati probleme koje Bosna i Hercegovina ima sa svojim susjedima. Također smo razgovarali o ekonomskoj saradnji, o objektima koje smo donedavno zajedno dijelili... Na isti način smo razgovarali o granicama između Bosne i Hercegovine i Srbije. Uvjeren sam da ćemo ovim pristupom doći do zajedničkih rješenja uz pomoć zajedničkih komisija", poručio je Čović.

Dodao je također da su razgovarali o kvalitetnim saobraćajnicama koje će povezati Sarajevo i Beograd.

"Ovo je početak jednog potpuno novog odnosa između predsjedništava BiH i Srbije. Vjerujemo da ćemo sa Srbijom u Mostaru poslati jednu snažnu poruku. Srbija je naš snažan ekonomski partner, a nadam se da će tako i ostati i ubuduće", rekao je Čović.

Naveo je da je mnoštvo tema iza njih koje bi ih trebale ohrabriti da članovi Predsjedništva BiH odu u uzvratnu posjetu Beogradu.

"Dolazi jedno potpuno novo vrijeme okrenuto budućnosti", poručio je Čović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Opravdavate li blokade saobraćajnica zbog previsoke cijene goriva?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: