Djelovanje i saradnja
92

Čović nakon Izetbegovića razgovarao i sa Dodikom o situaciji zbog koronavirusa

FENA
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik telefonski su razgovarali o zdravstvenom sistemu, privredi i mjerama poduzetim u borbi protiv širenja koronavirusa.
Predstojeće razdoblje, zaključili su, zahtijeva aktivno političko djelovanje i saradnju, što je ključno za stavljanje pandemije pod kontrolu te zaštitu zdravlja građana i ekonomije.

Sporazumni o nužnosti pružanja potrebne pomoći i materijala zdravstvu i poduzećima te zaštiti radnika diljem zemlje, pozdravili su inicijative o poticanju domaće privrede kao i inicijative upućene predstavnicima Evropske unije o izuzimanju Bosne i Hercegovine i zemalja zapadnog Balkana iz odluke zabrane izvoza medicinske opreme iz EU, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Čović i Dodik zaključili su da su solidarnost i saradnja, uz političku stabilnost i korektnost, neophodni u razdoblju kada sve razine vlasti diljem države moraju spremno odgovoriti na izazove pred kojima se nalaze žitelji i Bosna i Hercegovina, dodaje se u priopćenju.

Čović je danas razgovarao i sa liderom SDA Bakirom Izetbegovićem.