{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Čović: Izmjene Izbornog zakona su neizostavan dio reformske agende

F
14.11.2018. u 17:40
41
63
Čović: Izmjene Izbornog zakona su neizostavan dio reformske agende
41
Čović: Izmjene Izbornog zakona su neizostavan dio reformske agende
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda Dragan Čović primio je novoimenovanog ambasadora Republike Poljske u Bosni i Hercegovini Jaroslawa Lindenberga.
Na početku susreta usaglašeno je da su odnosi dviju država izrazito prijateljski i bez otvorenih pitanja. Ipak je istaknuto da postoji prostor za poboljšanje kad je u pitanju privredna saradnja, zato je Čović kazao da bi bilo dobro da Poljska bude država partner Mostarskog sajma privrede 2020. godine, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Bilo je govora i o rezultatima oktobarskih izbora. Čović je i ovoga puta istakao da je legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda na svim nivoima prioritet. Izmjene Izbornog zakona su neizostavan dio reformske agende i pretpostavka vladavine prava. Kao takve, tim više zahtijevaju široku programsku saradnju i podršku u postizbornom periodu.

Zajednički je istaknuto da je neophodno što hitnije usvojiti budžet za sve nivoe vlasti da ne bi došlo do zastoja i blokada.

Lindenberg je kazao je da BiH i u budućnosti može očekivati pomoć prijateljske Poljske, koja će se nastaviti zalagati za ulazak svih država zapadnog Balkana u evropsku porodicu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: