{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Čović istakao važnost euroatlantskih integracija

S
14.5.2012. u 18:50
1
3
Čović istakao važnost euroatlantskih integracija
1
Čović istakao važnost euroatlantskih integracija
Predsjedavajući Doma naroda Parlametarne skupštine BiH Dragan Čović danas je tokom susreta sa šefom Misije OBES-a u BiH Fletcherom Bartonom ukazao na važnost euroatlantskog integrisanja za BiH i upoznao sagovornika o mjerama koje domaće vlasti preduzimaju na tom putu.
U saopštenju iz Kabineta predsjedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH navodi se da je Barton informisao Čovića o budućim aktivnostima i pravcima djelovanja Misije OEBS-a u BiH.

Sagovornici su razmijenili informacije i stavove o političkoj i privrednoj situaciji i odnosima u BiH i u regionu, a posebno u oblastima demokratije i ljudskih prava.

Tokom sastanka poseban akcent stavljen je na razvoj i jačanje demokratije te uspostavljanju profesionalnih i transparentnih demokratskih institucija vlasti, koje kroz razvijeni sistemi zakonske regulative trebaju da štite prava naroda i građana te odgovaraju njihovim potrebama, navodi se u saopštenju.

Stavljajući zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda u vrh prioriteta, sagovornici su izrazili zajedničku spremnost za dalju saradnju i komunikaciju u svim oblastima u okviru Misije OEBS-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: