BiH
18

Čović i Radončić u sjedištu HDZ-a razgovaraju o "normalizaciji političkog života"

Piše: I. Č.
(Foto: Klix.ba)
Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić sastao se sa predsjednikom Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Draganom Čovićem u Mostaru, u Domu HDZ-a BiH.

Predsjednici stranaka koje čine parlamentarnu većinu na nivou države i entiteta Federacija BiH sastali su se u Mostaru, u Domu HDZ-a BiH, kako bi razgovarali o aktuelnim političkim dešavanjima, evropskim integracijama i izmjenama Izbornog zakona BiH.

Kako je ranije saopćeno, oni će razgovarati o aktuelnim prilikama u zemlji i potrebi normalizacije političkog života u našoj zemlji, kao i o izmjenama Izbornog zakona BiH, nastavku procesa evropskih integracija i drugim aktuelnim pitanjima.

Radončić je ranije nakon sastanaka sa koalicionim partnerima često izražavao nezadovoljstvo radom parlamentarne većine posebno u kontekstu izgradnje cestovne infrastrukture.

Osim lidera dvije stranke, sastanku prisustvuju i drugi stranački kadrovi, iz HDZ-a Marinko Čavara i Jelka Milićević, a iz SBB-a Damir Arnaut i Mirsad Đonlagić. Nakon sastanka najavljene su izjave za medije.

Čović je jučer u Sarajevu o ovim temama razgovarao i sa članom Predsjedništva BiH i predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem. Nakon sastanka rečeno je da delegacije SDA i HDZ-a BiH nisu postigle dogovor o izmjenama Izbornog zakona, ali da stranke moraju nastaviti zajedno raditi na iznalaženju rješenja i sprovođenju reformi.

Izetbegović je izjavio da federalne funkcionere koji dolaze iz koalicije u sastavu SDA, HDZ BiH i SBB očekuje mnogo posla s obzirom na to da se u skorije vrijeme mora usvojiti niz odluka kako bi se omogućila isplata druge tranše sredstava od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).