|

Čović i Radončić u sjedištu HDZ-a razgovaraju o "normalizaciji političkog života"

Čović i Radončić u sjedištu HDZ-a razgovaraju o "normalizaciji političkog života"
18
Piše: I. Č.
9.3.2017. u 13:42
39
komentara
18

dijeljenja
1/7 Foto: Klix.ba
2/7 Foto: Klix.ba
3/7 Foto: Klix.ba
4/7 Foto: Klix.ba
5/7 Foto: Klix.ba
6/7 Foto: Klix.ba
7/7 Foto: Klix.ba
Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić sastao se sa predsjednikom Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Draganom Čovićem u Mostaru, u Domu HDZ-a BiH.
Predsjednici stranaka koje čine parlamentarnu većinu na nivou države i entiteta Federacija BiH sastali su se u Mostaru, u Domu HDZ-a BiH, kako bi razgovarali o aktuelnim političkim dešavanjima, evropskim integracijama i izmjenama Izbornog zakona BiH.

Kako je ranije saopćeno, oni će razgovarati o aktuelnim prilikama u zemlji i potrebi normalizacije političkog života u našoj zemlji, kao i o izmjenama Izbornog zakona BiH, nastavku procesa evropskih integracija i drugim aktuelnim pitanjima.

Radončić je ranije nakon sastanaka sa koalicionim partnerima često izražavao nezadovoljstvo radom parlamentarne većine posebno u kontekstu izgradnje cestovne infrastrukture.

Osim lidera dvije stranke, sastanku prisustvuju i drugi stranački kadrovi, iz HDZ-a Marinko Čavara i Jelka Milićević, a iz SBB-a Damir Arnaut i Mirsad Đonlagić. Nakon sastanka najavljene su izjave za medije.

Čović je jučer u Sarajevu o ovim temama razgovarao i sa članom Predsjedništva BiH i predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem. Nakon sastanka rečeno je da delegacije SDA i HDZ-a BiH nisu postigle dogovor o izmjenama Izbornog zakona, ali da stranke moraju nastaviti zajedno raditi na iznalaženju rješenja i sprovođenju reformi.

Izetbegović je izjavio da federalne funkcionere koji dolaze iz koalicije u sastavu SDA, HDZ BiH i SBB očekuje mnogo posla s obzirom na to da se u skorije vrijeme mora usvojiti niz odluka kako bi se omogućila isplata druge tranše sredstava od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).
Prijavi grešku


Komentari (39)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...